Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τα ίδια και στην Ευρώπη: Οι υπηρεσίες αρνούνται να εξυπηρετήσουν πολίτες!

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Καθηγητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, καταχώρησε το 2009 συνολικά 3098 καταγγελίες - μείωση 9% έναντι του 2008. Οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν -τι άλλο;- την έλλειψη διαφάνειας! Όπως ανακοινώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της ψήφισης της Έκθεσης για τις Δραστηριότητες του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή για το έτος 2009, η συνηθέστερη μορφή καταγγελλόμενης κακοδιαχείρισης ήταν η έλλειψη διαφάνειας και η άρνηση παροχής πληροφοριών ή εγγράφων.

Με βάση τις καταγγελίες, ο κ. Διαμαντούρος ξεκίνησε 335 έρευνες, από τις οποίες το 56% αφορούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπήρχαν καταγγελίες και εναντίον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού EPSO, του Συμβουλίου και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις περισσότερες περιπτώσεις επετεύχθη φιλικός διακανονισμός ή η υπόθεση διευθετήθηκε από το θεσμικό όργανο. Ο μέσος χρόνος περάτωσης ερευνών από τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή μειώθηκε από 13 μήνες το 2008 σε 9 μήνες το 2009, ενώ περισσότερες από τις μισές έρευνες ολοκληρώθηκαν εντός τριών μηνών.
Τελικά, παντού τα ίδια... Απλά εκεί, βρήκαν το δίκιο τους πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: