Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε με απόφαση του προέδρου του κόμματος ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Αιτία ήταν τα όσα είπε ο βουλευτής για το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες. Επιπρόσθετα, όπως έκανε γνωστό ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο κ. Σαμαράς ζήτησε με επιστολή του τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμει τον
κ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.
«Είμαι βουλευτής της ΝΔ και συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου με την ίδια ένταση», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιο ο βουλευτής στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι τα όργανα του κόμματος θα πρέπει να λειτουργούν καλύτερα και να μην υπάρχει ασυλία σε ορισμένα πρόσωπα που «από μόνοι τους γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως».
Όσο για το ενδεχόμενο ένταξής του στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε, μιλώντας στον Real FM, πως όλα είναι ρευστά, αποφεύγοντας να δεσμευθεί για τις μελλοντικές του κινήσεις. «Είμαι βουλευτής της ΝΔ, συνεχίζω να κάνω καθημερινά τη δουλειά μου, με ένταση και αγωνία για την πορεία του κόμματος», επανέλαβε, ενώ εκτίμησε ότι το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, έχει να διανύσει πολύ δρόμο.
Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πάνου Παναγιωτόπουλου για το νέο κόμμα, τονίζοντας ότι «το αν ένα κόμμα μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν το αποφασίζουμε εμείς, αλλά ο κόσμος ο οποίος εγκρίνει ή απορρίπτει».
Πρόσθεσε ότι θα ήθελε να συνεδριάσει η ΚΟ της ΝΔ, ώστε «να δοθεί η δυνατότητα εκφράσουμε κι εμείς τις απόψεις μας σε ότι αφορά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, ή άλλου είδους κεντρικά πολιτικά ζητήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή απασχολούν τον Έλληνα πολίτη... Χρειάζεται μία πιο πειθαρχημένη δράση, ένα πιο καλά οργανωμένο κόμμα, για να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση», παρατήρησε.
Στην παρατήρηση, ότι δεν θέλει να δεσμευθεί για τη μελλοντική του πολιτική στάση, σημείωσε: «Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα, που τι να δεσμευθείς;...Αυτή τη στιγμή, οι εξελίξεις, τα πράγματα, ο κόσμος, δημιουργούν νέες συνθήκες και νέα δεδομένα σχεδόν καθημερινά».

Λυκουρέντζος: Σχέδιο ανακοπής της ανοδικής πορείας της ΝΔ
«Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση», δήλωσε για τη διαγραφή Αυγενάκη, ο γραμματέας της ΝΔ κ. Λυκουρέντζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: