Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ανεξάρτητος και ο βουλευτής Ηλείας Γ. Κοντογιάννης - Για νέα αποστασία μιλούν στη Ν.Δ.

Ανεξάρτητος είναι πλέον ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος λίγο πριν το μεσημέρι γνωστοποίησε την απόφασή του στον πρόεδρο της Βουλής. Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Κοντογιάννη έρχεται μία μέρα μετά τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τις αναφορές του στο νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Για νέα αποστασία έκαναν λόγο κύκλοι της Ρηγίλλης.

«Με τη σημερινή ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής σάς γνωστοποιώ την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ», αναφέρει στη σύντομη επιστολή του προς το Φίλιππο Πετσάλνικο.
«Αυτό που αρνήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει στον Κώστα Καραμανλή την άνοιξη του 2009, δηλαδή να συμφωνήσουν στα αυτονόητα -αυτή τη στοιχειώδη συναίνεση οφείλουμε να δώσουμε στη σημερινή κυβέρνηση γιατί είναι εθνική ανάγκη», τόνισε λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο κ. Κοντογιάννης και κάλεσε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει αυτή εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τους «εσωκομματικούς λεονταρισμούς». «Διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογιάννης, «η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει να ταυτίζομαι με τακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας».
Επιπλέον, κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι εν μέσω κρίσης θα έπρεπε να σταματήσει το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πράσινα και γαλάζια στρατόπεδα. Αυτή τη λογική, υποστήριξε, ακολουθεί και ο Αντώνης Σαμαράς οδηγώντας, σε κρίσιμες ώρες, την παράταξη σε «διχασμό και φραξιονισμό, έχοντας εισέλθει στη λογική των στρατοπέδων για προσωπικά όμως οφέλη και όχι για το συμφέρον της Ελλάδας».
Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Ρηγίλλης. Κύκλοι της Ρηγίλλης, αφού ανέφεραν πως η απόφαση του κ. Κοντογιάννη ήταν αναμενόμενη και δεν τους προκάλεσε καμία έκπληξη, έκαναν λόγο για «νέα αποστασία», τονίζοντας παράλληλα ότι «καθένας κρίνεται από τις επιλογές του».
Η Ρηγίλλης ζητεί πλέον τόσο από τον κ. Αυγενάκη όσο και από τον κ. Κοντογιάννη να παραιτηθούν και από το βουλευτικό τους αξίωμα, καθώς, όπως υποστηρίζει, εξελέγησαν με τη σημαία της ΝΔ.
Στην ερώτηση μάλιστα για το αν η πράξη των δύο βουλευτών συνιστά «αποστασία», κύκλοι της Ρηγίλλης απαντούσαν πως «από τη στιγμή που στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός "νέα αποστασία"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: