Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Κυβισθήσεις - κοινώς κωλοτούμπες

Οικολόγοι Πράσινοι εκείνοι, πράσινος
υποψήφιος εκείνος, όπως ήταν φυσικό
τα βρήκαν...
Πριν μερικούς μήνες, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, φώναζε για την οργάνωση της Έκθεσης Οπλικών Συστημάτων Defensys στη Θεσσαλονίκη. Τα ΄βαζε με όσους ήταν υπέρ της διοργάνωσης -άρα και με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μπουτάρη, που είχε εκδώσει ανακοίνωση υπέρ της διοργάνωσης. Σήμερα το απόγευμα, αυτά ξεχάστηκαν και συνέπραξε με τον κ. Μπουτάρη, για να εμποδίσουν τον Κώστα Γκιουλέκα να αναδειχθεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση στήριξης στον κ. Μπουτάρη, οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν:
"Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι Οικολόγοι ήταν ο μόνος οργανωμένος πολιτικός και κοινωνικός χώρος που στήριξε την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» το 2006 και συνδιαμόρφωσε το πρόγραμμά της. Και γνωρίζουμε πως πολλά στελέχη της επίσης διαφωνούν με κάποιες επιμέρους τοποθετήσεις και στάσεις του επικεφαλής της και διεκδικούν, όπως κι εμείς, ένα πιο συλλογικό μοντέλο λειτουργίας στην παράταξη και στον Δήμο.
Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε να αντιπαρατεθούμε σε ένα διαμορφωμένο πολύχρονο πελατειακό καθεστώς κακοδιοίκησης, ρουσφετιών, παρακμής, διαπλοκής, ασυδοσίας, έλλειψης σχεδιασμού και αισθητικής. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε αμέτοχοι την επιβράβευση απαράδεκτων πολιτικών στο τιμόνι του Δήμου.
Προφανώς υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα κεντρικής πολιτικής. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όμως, έχουμε να διαλέξουμε και το αν επιθυμούμε τη συνέχιση της 24ετούς διοίκησης της συντηρητικής παράταξης που, ανεξαρτήτως του προσώπου του επικεφαλής της, έφερε την πόλη στο σημερινό τέλμα".
Μάλιστα, οι κύριοι Μπουτάρης-Μάτης έδωσαν, το μεσημέρι, κοινή συνέντευξη τύπου, για να πανηγυρίσουν τη συνεργασία.
Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων Μάτης και Τρεμόπουλος, τάσσονται κατά του λευκού και άκυρου. "Εκτιμούμε ότι η αποχή, το άκυρο και το λευκό, που την Α’ Κυριακή αποτέλεσαν σημαντική μορφή διαμαρτυρίας για τις κεντρικές πολιτικές και απαξίωσης των συνυπεύθυνων κομμάτων εξουσίας, δε δίνουν πραγματικές λύσεις στην πόλη αλλά αντιθέτως βοηθούν στη διαιώνιση καταστροφικών γι΄ αυτήν πολιτικών. Γι’ αυτό και ενθαρρύνουμε τους πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη και να συμβάλλουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια στην ανατροπή του καθεστώτος των συντηρητικών πολιτικών, είτε αυτές αφορούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης είτε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".
Ξεχάστηκαν, έτσι, παλαιότερες θέσεις κάποιων, για την "αποχή και τα λευκά που στέλνουν μηνύματα".

Τι εννοεί ο ευρωβουλευτής;
Μετά το σημερινό δημόσιο διάλογο της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες –Οικολογία στην πράξη» με τον κ. Γιάννη Μπουτάρη στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ και τις ερωτήσεις που του απηύθυναν στελέχη της παράταξης, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν είχα να κάνω καμιά ερώτηση προς τον κ. Μπουτάρη. Έχω μερικές απαντήσεις. Την πρώτη θα τη δώσω στην κάλπη την επόμενη Κυριακή και τις υπόλοιπες τα χρόνια που θα είναι δήμαρχος της Θεσσαλονίκης».
Σε ερώτηση, για τις δηλώσεις του κ. Κ. Βελόπουλου, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Φαίνεται πως ο κ. Βελόπουλος συνάντησε και πάλι τον κ. Ψωμιάδη στο γνωστό λασπότοπο της συκοφαντίας και της πατριδοκαπηλείας, αυτή τη φορά με την προστασία ανθρώπων της νύχτας. Μιας νύχτας για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, που πρέπει να λάβει τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: