Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

"Μαύρο" σε όλους προτείνει για το δεύτερο γύρο η ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό, δηλαδή, αν και κάποιοι... ήλπιζαν να αντλήσουν τις ψήφους που κατευθύνθηκαν στον Β. Κλεισιάρη και να περάσουν, τελικά, νικητές την κεντρική είσοδο του νέου δημαρχείου, πάντως η ΑΝΤΑΡΣΙΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, καλεί όσους την προτίμησαν στον α γύρο των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών, να συμφωνήσουν στο εξής: "Να μαυριστούν ξανά οι πολιτικοί εκφραστές του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του Καλλικράτη, δηλαδή οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ".

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, η ανακοίνωση της Περιφερειακής Κίνησης Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη», αναφέρει πως "οι υποψηφιότητες Γκιουλέκα και Ψωμιάδη πρέπει να μαυριστούν όχι μόνο επειδή τα «αντιμνημονιακά» τους ψελλίσματα είναι ψεύτικα, αλλά και λόγω της σύνδεσής τους με τα εθνικιστικά κυκλώματα, τη ρατσιστική μισαλλοδοξία του Άνθιμου. Δεν ξεχνάμε ότι ο Ψωμιάδης ήταν ο Νομάρχης των σκανδάλων και της καταστροφής της Κορώνειας, ο πρωτοπόρος των ιδιωτικοποιήσεων μέσω των ΣΔΙΤ".
Αποστάσεις, όμως, τηρούνται και από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, Μπουτάρη και Μπόλαρη: "Πρέπει όμως να αποδοκιμαστεί και η υποψηφιότητα του μέχρι πρότινος υφυπουργού Μ. Μπόλαρη, που ψήφισε και προώθησε όλα τα αντεργατικά μέτρα, από το ασφαλιστικό μέχρι τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και του φανατικού υποστηρικτή του Καλλικράτη Γ. Μπουτάρη που δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη κριτικής για το Μνημόνιο", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Τι σκοπεύει από δω και στο εξής η ΑΝΤΑΡΣΙΑ; "Η πολιτική τους θα ανατραπεί στους δρόμους, με ανυποχώρητους αγώνες που έδειξαν ότι μπορούν να νικάνε. Άλλωστε, τόσο ο αιρετός εκπρόσωπος μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και οι υπόλοιποι και υπόλοιπες αγωνιστές και αγωνίστριες της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε επιλογή τοπικών αρχών για απολύσεις, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις ή εμπορευματοποίηση δημόσιου χώρου, απ’ όπου κι αν προέρχονται", υπογραμμίζεται.
Όσο για το πώς αναλύει η "Αντικαπιταλιστική Αριστερά Ανταρσία σε κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ Καλλικράτη" το αποτέλεσμα της Κυριακής: "Τα αποτελέσματα των εκλογών με την εκτεταμένη εκλογική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν την ξεκάθαρη καταδίκη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, η απάντηση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής. Ό,τι και εάν λέει ο πρωθυπουργός, το μήνυμα των εκλογών είναι καταδίκη της κυβέρνησής του και του Μνημονίου, άρνηση των περιβόητων «μεταρρυθμίσεων», απαίτηση για ρήξη. Τη φθορά και την αποδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ δεν την εισπράττει η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πίσω από την «αντιμνημονιακή» ρητορική της ΝΔ κρύβεται η ίδια αντιδραστική πολιτική. Σημαντικό είναι επίσης ότι ο ακροδεξιό δεκανίκι του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, δεν βγαίνει ωφελημένο από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη αποχή είναι σύμπτωμα βαθιάς κρίσης του πολιτικού συστήματος, αποδοκιμασίας της κοινωνίας απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική", υποστηρίζουν τα μέλη της παράταξης -πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: