Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σαμαράς: Να φύγουν τώρα όσοι το θέλουν

«Να τελειώνουμε για να προχωρήσουμε μπροστά» ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες ο Αν. Σαμαράς λίγο μετά τη διαγραφή Αυγενάκη. Να αποφύγει το «μαρτύριο της σταγόνας» θέλει ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος συγκαλεί την Παρασκευή κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να καταστήσει σαφές στους βουλευτές του ότι δεν πρόκειται να καταστεί «όμηρος προσωπικών στρατηγικών».

Είναι χαρακτηριστικά η φράση του σε στενούς του συνεργάτες μετά από τη διαγραφή Αυγενάκη: «Να φύγουν τώρα όσοι το θέλουν για να προχωρήσουμε μπροστά» είπε σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr. Στο μικροσκόπιο της Ρηγίλλης βρίσκονται συγκεκριμένοι βουλευτές και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά περιμένουν τουλάχιστον δυο ακόμα διαγραφές. Ήδη ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κ. Τασούλας έχει κάνει γύρο τηλεφωνημάτων σε βουλευτές που διατηρούν φιλικές σχέσεις με την Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος κουνηθεί, έφυγε. Τα σενάρια για νέες διαγραφές δίνουν και παίρνουν στη ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με στελέχη όπως οι Θ. Γιαννόπουλος και Σ. Κεδίκογλου, ωστόσο, τίποτα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.
Από κοντά έχουν οι επιτελείς της Ρηγίλλης τόσο την Έλσα Παπαδημητρίου όσο και τους Γ. Κοντογιάννη και Κ. Καραγκούνη, του οποίου ο πατέρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση στο Γουδή.
Ο κ. Σαμαράς στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα αφήσει περιθώρια παρερμηνειών: Να αποχωρήσουν μόνοι τους όσοι το θέλουν παραδίδοντας όμως τις έδρες τους καθώς έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: