Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Αρκετός ο κόσμος στα καφέ, ελάχιστος στα εκλογικά κέντρα

Μια χαρά πάει η κίνηση στα καφέ γύρω από το Λευκό Πύργο, αλλά και στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Ο καιρός βοηθά για έναν καφέ και το ερώτημα παραμένει: Αμέσως μετά όλοι αυτοί θα πάνε να ψηφίσουν, ή θα επιστρέψουν στα σπίτια τους για να δουν τις εκλογές από την τηλεόραση; Θα δούμε. Προς το παρόν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο αντιγράφουν όλα τα Blog και τα site που σέβονται τον εαυτό τους,
"ομαλά διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία".
Να θυμίσουμε ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και κλείνουν πάλι στις 7 το απόγευμα. Ψηφίζουμε με την ταυτότητά μας (ακόμη κι αν είναι "κομμένη", ή με το διαβατήριο) και, πλέον, ΔΕΝ βάζουμε σταυρούς.
Έως τώρα η προσέλευση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα ήταν μικρή, ωστόσο σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους τις επόμενες ώρες η προσέλευση αναμένεται να έχει ανοδική πορεία. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και την Πάτρα ήταν -και πάλι- ελλιπής σύνθεση εφορευτικών επιτροπών, αλλά τα προβλήματα χαρακτηρίζονται "μικρά" και αποκαταστάθηκαν γρήγορα.
Το πιο σημαντικό πρόβλημα είχαμε στη Χίο. Εκεί ο εκλογικός αντιπρόσωπος ενός τμήματος έχασε τα βιβλία εκλογής και χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να αντικατασταθούν. Πλέον, η ψηφοφορία διεξάγεται -και εκεί- κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: