Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ακονίζουν σπαθιά στα κόμματα

Τη στρατηγική τους ενόψει του Β' γύρου των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπονούν τα κόμματα. Αιχμή τα ντέρμπι στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αθηναίων, Πειραιώς και στην περιφέρεια Αττικής. Η κυβέρνηση δίνει έμφαση στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της επιλογής, ενώ η ΝΔ προτάσσει το αντι-μνημονιακό της πλαίσιο.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, χαρακτήρισε κρίσιμο και σοβαρό το Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου, όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αποκλειστικά τα κατάλληλα πρόσωπα, που θα στελεχώσουν και θα δώσουν πνοή στον Καλλικράτη». Ερωτηθείς, δε, για το πότε θα πάμε σε εθνικές εκλογές, απάντησε: "Όταν προβλέπει το Σύνταγμα". 
Στη Ρηγίλλης κάνουν λόγο για ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης το οποίο έστειλε ο ελληνικός λαός την περασμένη Κυριακή. 
Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, έχει διαμηνύσει προς τους ψηφοφόρους του ότι για τον Β' γύρο, όπου δεν υπάρχουν υποψήφιοι του κόμματος, καλεί σε "λευκό ή άκυρο". 
Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΛΑΟΣ στο δεύτερο γύρο, ο γραμματέας της ΚΟ, Μ. Βορίδης είπε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντηλάγησαν απόψεις οι οποίες θα τεθούν αύριο στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος για να ληφθεί η τελική απόφαση. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν αναμετρώνται υποψήφιοι του στο Β' γύρο, δεν θα δώσει γραμμή, αλλά θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να επιλέξουν κατά συνείδηση. "Διαβατήριο για την είσοδο στη Βουλή", χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: