Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μπόλαρης: Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην πολιτική μου διαδρομή οι εκλογές για την περιφέρεια

Tη «μεγαλύτερη πρόκληση» στην έως τώρα πολιτική του διαδρομή, χαρακτήρισε τη μάχη που δίνει για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μέτωπο ανάπτυξης» και υποψήφιος Περιφερειάρχης, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης, στην κεντρική, χθεσινοβραδινή, προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε ότι το δίλημμα των εκλογών για τους ψηφοφόρους της Κεντρικής Μακεδονίας είναι
«ή πάμε μπροστά με ευρωπαϊκή προοπτική για ανάπτυξη ή μένουμε πίσω σε λογικές συντήρησης».
Χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ιστορική ευκαιρία και βαθιά τομή στην ελληνική κοινωνία με ορίζοντα αναπτυξιακό. Πρόσθεσε ότι θέλει η κεντρική Μακεδονία να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης για όλη τη χώρα, Περιφέρεια της Καινοτομίας και της Ποιότητας, που θα διακρίνεται για τις αναπτυξιακές της επιδόσεις στην Ευρώπη των Περιφερειών.
«Να είναι αναγνωρίσιμη -συνέχισε- για τις αναπτυξιακές της επιδόσεις, για την πνευματική της παραγωγή, για το σεβασμό στο περιβάλλον, για την επιστημονική καταξίωση. Να πάψει να είναι αναγνωρίσιμη από την αμετροέπεια αυτών που τάχθηκαν να τη διοικήσουν, από τις δικαστικές εμπλοκές αυτών που ορκίσθηκαν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον».
Και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να πάψει επιτέλους το εμπόριο ελπίδας. Είμαστε κατά της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας, κατά της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, κατά της υποβαθμισμένης αισθητικής και του φθηνού θεάματος, της έλλειψης παιδείας, της φθίνουσας πορείας της τοπικής οικονομίας, της καταστροφής του περιβάλλοντος, της κακοδιοίκησης, της διαφθοράς, των αποκλεισμών, της φοβικότητας».
Την ομιλία παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου και Εύα Καϊλή, καθώς επίσης στελέχη και πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: