Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ύποπτες 72 υποθέσεις ψηφοφόρων που δηλώνουν Ευρωπαίοι πολίτες στην Αθήνα

Τη νομιμότητα της εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κοινοτικών πολιτών σε τουλάχιστον 72 περιπτώσεις αμφισβητεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Διοίκησης. Ήδη, η έκθεσή του και το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ απεστάλη στον εισαγγελέα. Την υπόθεση έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, αιτήσεις - δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτών που εντοπίστηκαν στο αρχείο του Δήμου Αθηναίων, βάσει των οποίων έγιναν οι εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που καταρτίζει ο Δήμος Αθηναίων και επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν συμπληρώθηκαν, δεν υπογράφηκαν και δεν κατατέθηκαν από τους ίδιους. Επιπλέον οι αναφερόμενες στις αιτήσεις - δηλώσεις ως διευθύνσεις κατοικίας των ως άνω εκλογέων, που εντοπίζονται στην περιοχή Πετραλώνων, δεν είναι οι πραγματικές.
Οι εν λόγω αιτήσεις συμπεραίνεται ότι συμπληρώθηκαν, υπογράφηκαν και κατατέθηκαν στον Δήμο Αθηναίων από τρίτους και παρά ταύτα έγιναν δεκτές από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: