Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Καραμανλής: Όποιος δε στηρίξει το νέο αρχηγό θα έχει να κάνει μαζί μου


Εκτός προγράμματος παρέμβαση σε αυστηρό ύφος έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ.Καραμανλής είπε ότι κανένας δεν ενοχλείται απο το διάλογο, που θα γίνει και δεύτερη και τρίτη ημέρα στο συνέδριο όπως είπε.
«Ο βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι συγκεκριμένος. Απο εκεί και πέρα, απο κανέναν δεν αφαιρούμε το λόγο» είπε ο κ.Καραμανλής.
Τόνισε ακόμη ότι τον νέο πρόεδρο του κόμματος θα πρέπει να τον στηρίξουν όλοι. «Όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ανέφερε ότι την απόφαση που έλαβε αρχικά για έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου απο εκεί, την άλλαξε απο κοινού με τους 4 υποψηφίους, «όχι επειδή συμνφώνησαν οι 4 αλλά επειδή και εμένα με εκφράζει. Άλλαξαν οι εποχές. Όμως όλο αυτό πρέπει να έχει σύντομο τέλος. Η πραγματικότητα πιέζει, δεν βιάζομαι εγώ. Το επείγον είναι να έχει η παράταξη ηγεσία. Το καταλαβαίνουμε αυτό ή όχι; Όση κουνβέντα κι αν γίνεται, αν δεν έχεις αρχηγό δεν έχει νόημα» είπε ο Κώστας Καραμανλής.
Η παράταξη, σημείωσε, πρέπει να ξαναβρεί τον βηματισμό της, θα τον ξαναβρεί σίγουρα, «πρέπει όμως να αξιοποιήσουμε τον παράγοντα χρόνο. Να κλείσουμε σήμερα το θέμα ηγεσίας, οριστικά και αμετάκλητα, να το σεβαστούμε όλοι, και στο συνέδριο να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται".
«Κανένας δεν είπε ότι θα πάει ο κ. Σιούφας εκεί να υπαγορεύσει αποφάσεις, όλοι θα μιλήσουν. Και μετά θα πάμε σε μια μαζική εκλογή», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: