Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Η μυστηριώδης τέταρτη υποψηφιότητα

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος λέγοντας πως η δική του θα είναι η πέμπτη υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δεν έκανε λάθος στο μέτρημα. Έμπορος είναι και την απλή αριθμητική τη γνωρίζει καλά. Στην περίπτωση, όμως, της Νέας Δημοκρατίας, 3+1 ίσον... πέντε!
Ο λόγος που ανατράπηκε η αριθμητική, έχει ονοματεπώνυμο: Λέγεται Νίκος Δένδιας και είναι βουλευτής Κέρκυρας. Μέχρι πρότινος, ήταν και υπουργός Δικαιοσύνης. Ο μόνος υπουργός σε αυτή τη θέση που τόλμησε αιφνίδιους ελέγχους σε σωφρονιστικά καταστήματα. Κι ένας από τους λίγους που έχουν συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα (φωτογραφία από το site του).
Ο Ν. Δένδιας, ήταν πρόεδρος της Νομαρχιακής στην Κέρκυρα. Ως εκ τούτου, γνωρίζει καλά το εσωκομματικό παιχνίδι και τα "τερτίπια" του κομματικού μηχανισμού. Εκτός αυτού, εμφανίζεται πάντα ιδαίτερα σοβαρός, όπως έγινε και χθες βράδυ, στην εκπομπή του Mega, όπου διάφορα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν το μακρύ τους και το κοντό τους για την εκλογική ήττα. Ο κ. Δένδιας μίλησε λιγότερο από όλους. "Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι καφενείο", είπε και τους έκανε να το σκεφθούν διπλά για να ξαναμιλήσουν.
Ας μην αποκλείουμε, λοιπόν, τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: