Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Οκτώ με δέκα βουλευτές θέλουν να εκλέξουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Την εκλογή 8-10 βουλευτών των Οικολόγων - Πρασίνων στη νέα βουλή, έθεσε ως εκλογικό στόχο του κόμματός του, ο επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας τους και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας Νίκος Χρυσόγελος, στην τελευταία πριν από τις εκλογές συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Χρυσόγελος κάλεσε τους ψηφοφόρους «να μετατρέψουν την πολλαπλή συμπάθεια προς τους Οικολόγους - Πράσινους σε θετική ψήφο», επισημαίνοντας ότι το όριο εκλογής, ή μη εκλογής τους μπορεί να κριθεί σε 2.000-3000 ψήφους.
Τόνισε ότι όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση επηρεάστηκαν από τις θέσεις και τις παρεμβάσεις των Οικολόγων - Πρασίνων σε κοινωνικό επίπεδο, επισήμανε ωστόσο ότι τους "λείπει η πολιτική βούληση για την επίλυση των προβλημάτων σε μια άλλη πραγματικά οικολογική και περιβαλλοντική διάσταση", που "θα ευνοήσει την πράσινη ανάπτυξη, την οικονομία, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον".
Ο κ. Χρυσόγελος πρόσθεσε ότι με συντηρητικές εκτιμήσεις μπορούν να δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας, με δημόσια χρηματοδότηση και φορολογικά κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις. Τόνισε, ακόμη, ότι η «πράσινη ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει με εργαλεία του παρελθόντος» και επισήμανε ότι «οι Οικολόγοι - Πράσινοι έχουν συνεκτικές, επεξεργασμένες προτάσεις» για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, της οικονομικής κρίσης, των θεμάτων της φορολογίας της κοινωνικής πολιτικής και της ανεργίας.
Σε σχέση με την «πράσινη ανάπτυξη» που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρυσόγελος τόνισε ότι «μπορεί ο Γ. Παπανδρέου και όχι συνολικά το ΠΑΣΟΚ να θέτει επιφανειακά κάποια από τα θέματα, αλλά απουσιάζουν οι επεξεργασμένες προτάσεις για τη λύση τους». Σημείωσε ότι το κόμμα του θα είναι μια «σταθερή δύναμη ενάντια στη διαφθορά και ελέγχου της όποιας κυβέρνησης», αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της SIEMENS.
Ο κ. Χρυσόγελος δεν απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία, εάν ζητηθεί από το πρώτο κόμμα, στη βάση όμως «προγραμματικής συμφωνίας για ένα δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης, με θεσμικές αλλαγές που να διασφαλίζουν την περιβαλλοντική διάσταση και τη διαφάνεια», λέγοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι «έχουν κουλτούρα διαλόγου και συνεργασίας». Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων - Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος κάλεσε τους πολίτες να μη δώσουν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα και να στηρίξουν τους Οικολόγους - Πράσινους.
Πρόσθεσε ότι το κόμμα του προτείνει την επανεκλογή του Σταύρου Δήμα στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: