Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Συμφωνία στην ομίχλη

Προς συμφωνία για την εκλογή προέδρου από τη βάση φαίνεται ότι οδεύει η ΝΔ. Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών επαφών του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα με τους υποψηφίους, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως «η πρωτοβουλία του κ. Σιούφα για εξεύρεση κοινού τόπου στο θέμα εκλογής νέου προέδρου από τη βάση εξελίσσεται θετικά».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων επί ενός πλήρους κειμένου και «αύριο, θα ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής».
Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο κ. Σιούφας: «Βαδίζουμε καλά. Πιστεύω ότι η συμφωνία για την εκλογή προέδρου από τη βάση της είναι απολύτως εφικτή». Συμπλήρωσε πως στη συνέχεια προβλέπεται σχετική ενημέρωση του κ. Καραμανλή.

Σαμαράς: Πολιτική κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σιούφα. Όπως ανέφερε, η πρωτοβουλία του εξελίσσεται ομαλά, επισημαίνοντας πως συμφώνησε με όλα όσα άκουσε στη συζήτηση. Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ακόμη πως το συνέδριο θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου με θέμα την αλλαγή καταστατικού.
Προσερχόμενος στα γραφεία της Ρηγίλλης, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ «Μας προετοιμάζουν για μια έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις», πρόκειται για «μια πολιτική κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τα όσα είχε πει προεκλογικά και δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο».
Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση με τον κ. Σιούφα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των διεργασιών προς το συνέδριο του κόμματος.

Αβραμόπουλος: Όλα είναι σε καλό δρόμο
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε ότι η συνεργασία και η συνεννόηση είναι συστατικό στοιχείο της παράταξης της ΝΔ. «Σε όλα έχουμε συμφωνήσει ... πάμε σε μια συντεταγμένη πορεία» τόνισε και εκτίμησε ότι η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή από το συνέδριο. «Ολοι μας», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος «διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης».
Ο κ. Σιούφας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τέταρτο υποψήφιο, Παναγιώτη Ψωμιάδη, λόγω επίσκεψης του τελευταίου στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: