Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Κατατέθηκαν ενστάσεις στο Εκλογοδικείο

Κατατέθηκαν, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (γνωστό και ως Εκλογοδικείο), οι πρώτες ενστάσεις που αφορούν τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009. Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από τον πρώτο αναπληρωματικό βουλευτή της ΝΔ στην Αργολίδα Δημήτριο Κράνια ο οποίος στρέφεται κατά του πρώτου βουλευτή του ίδιου κόμματος και ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Ανδριανού. Οι υπόλοιπες αφορούν την Α Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Κράνιας υποστηρίζει στην ένσταση του ότι ο κ. Αδριανός έχει κώλυμα εκλογιμότητας κατά το άρθρο 56 του Συντάγματος, καθώς διετέλεσε -όπως αναφέρει στην ένστασή του- διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή από τον Μάρτιο του 2004 έως και την ημέρα της παραίτησης του την 10η Σεπτεμβρίου 2009. Ο κ. Κράνιας αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Ανδριανός κατείχε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης με πανελλαδική εμβέλεια και συνεπώς έπρεπε να μην υπηρετούσε στη θέση αυτή τουλάχιστον 18 μήνες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ενώ υπέβαλε την παραίτησή του την 10η Σεπτεμβρίου 2009.
Επιπρόσθετα, ο κ.Κράνιας αναφέρει ότι ο κ.Ανδριανός είχε αποσπαστεί στο Πολιτικό Γραφείο του τότε Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή από την δημοτική επιχείρηση «Δήμος Αθηναίων-Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνα», από την οποία δεν παραιτήθηκε ποτέ και την διατήρησε και μετά την ανάκλησή του από τη θέση του ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού.
Επίσης, ενστάσεις κατατέθηκαν και από τρεις υποψήφιους βουλευτές του ΛΑΟΣ με τις οποίες ζητούν να προσμετρηθούν επιπλέον ψηφοδέλτια στο κόμμα τους σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αλλά και να αυξηθούν οι βουλευτικές έδρες του ΛΑΟΣ. Πρόκειται για τους υποψήφιους του ΛΑΟΣ Δ. Αιδίνη (Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης), Κ. Σκανδαλάκη (Επικρατείας) και Μ. Ντουκάκη (Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών).
Ειδικότερα, ο κ.Αιδίνης στρέφεται κατά της ανακήρυξης των βουλευτών Θεσσαλονίκης Θ. Ρομπόπουλου (ΠΑΣΟΚ), Ελ. Ράπτη (ΝΔ), Ι. Ζιώγα (ΚΚΕ) και Αν. Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ), ζητώντας να αναγνωριστούν έγκυρα και να προσμετρηθούν 134 ψηφοδέλτια στο ΛΑΟΣ, έτσι ώστε να πάρει δεύτερη έδρα στην Θεσσαλονίκη και να εκλεγεί εκείνος βουλευτής. Παρόμοια είναι και η ένσταση του κ.Ντουκάκη ο οποίος ζητάει την προσμέτρηση 371 ψηφοδελτίων, διεκδικώντας μια επιπλέον έδρα στην Β΄ Αθηνών.
Ο κ. Σκανδαλάκης στρέφεται κατά των εκλεγέντων στα ψηφοδέλτια Επικρατείας Π. Γερουλάνου (ΠΑΣΟΚ), Δ. Αυγερινοπούλου (ΝΔ), Κ. Καζάκου (ΚΚΕ) και Β. Μουλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προστεθούν στο ΛΑΟΣ ψηφοδέλτια από την Α΄ Αθηνών, Α΄ Θεσσαλονίκης, και Α΄ Πειραιά, έτσι ώστε να πάρει δεύτερη έδρα το ΛΑΟΣ στο Επικρατείας.

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: