Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ομιλία Καραμανλή στην Κ.Ο.

«Θα είμαι διαρκώς στις ίδιες επάλξεις, στην πρώτη γραμμή για τα δίκαια της πατρίδας». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την πρώτη μετά την εκλογική ήττα του κόμματος στις 4 Οκτωβρίου.
«Συνεδριάζουμε σήμερα για πρώτη φορά μετά το οδυνηρό για ολους μας εκλογικό αποτέλεσμα», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε όλοι την απόφαση του λαού, δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας ως αντιπολίτευση», υπογράμμισε.
Τόνισε πως στην πολιτική του διαδρομή υπέρτατος γνώμονας ήταν και είναι το εθνικό συμφέρον, το καλό της Ελλάδας, η αφοσίωση στους κοινούς σκοπούς.
«Αναλαμβάνοντας της συνολική ευθύνη για την ήττα», συνέχισε, «δρομολόγησα τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Απόφαση μου ήταν να αποχωρήσω το ταχύτερο δυνατό».
Όσον αφορά την εκλογή του επόμενου προέδρου από τη λαϊκή βάση, είπε πως «είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Ενισχύει εκ των προτέρων τη νέα ηγεσία και λειτουργεί ως αρμός ενότητας και συνέχειας». Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν αρκεί μόνο αυτό. «Στο δρόμο για το συνέδριο μοναδική επιλογή είναι η πορεία σε ένα υψηλό επίπεδο αλληλοσεβασμού και προσήλωσης στις αξίες και αρχές της παραταξης, δεν υπάρχει ελάχιστος χώρος για αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, για αντεγκλήσεις για προσωπικούς χαρακτηρισμούς που υπονομεύουν τις σχέσεις. Δεν υπάρχει κανένας χώρος για εικόνες εσωστρέφειας προφάσεις και αιτιάσεις που προκαλούν πικρία και αποδυναμώνουν την παράταξη», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Καραμανλής. Και υπογράμμισε:
«Όλοι δίπλα στο νέο πρόεδρο την επόμενη μέρα της εκλογής του»
Έκανε λόγο για «ενότητα, συνοχή αλληλεγγύη», καθώς και για ατομική ευθύνη απέναντι στη συλλογικότητα.
«Έχει έρθει η ώρα από τις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της παράταξης να αναδειχθεί ο νέος προέδρός της, στον οποίο θα σταθείτε όλοι δίπλα την επόμενη μέρα της εκλογής του, τον οποίο θα στηρίξουμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής προκαλώντας το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ.
Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, η Νέα Δημοκρατία ήταν «η παράταξη που προεκλογικά τολμήσαμε και μιλήσαμε με ωμή ειλικρίνεια για τα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ο χρόνος δουλεύει για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΝΔ. Μακροχρόνια θα κερδίσουμε πολιτικά, οι στάσεις μας θα δικαιωθούν, η τόλμη μας θα αναγνωριστούν. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα ευχάριστα που υποσχόταν», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Και λάθη έγιναν και λάθη έκανα, όμως ο λαϊκισμός η ανευθυνότητα οι μικροκομματικές σκοπιμότητες παρέμειναν ξένες προς την παράταξη μας. Είμαι περήφανος για την πορεία αυτή, πραγματικά περήφανος. Το όπλο της υπευθυνότητας είναι το ισχυρό μας όπλο».
Τέλος, ο κ. Καραμανλής, ανακοίνωσε στους βουλευτές της ΝΣ ότι παρατείνεται η θητεία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Τραγάκη μέχρι την εκλογή αρχηγού, προκειμένου εκείνος ή εκείνη να έχει τη δυνατότητα να προτείνει τον επόμενο γραμματέα. Σημείωσε δε, ότι αυτό του πρότεινε και ο ίδιος ο κ. Τραγάκης.

από το naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: