Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Το Σάββατο των πολιτικών αρχηγών

Τελευταία μέρα πριν τις αυριανές εκλογές, τη μέρα που θα μιλήσει ο λαός και οι δηλώσεις των πολιτικών απαγορεύονται. Έτσι, οι πολιτικοί αρχηγοί προτίμησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό από τις συνηθισμένες περιοδείες.
Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Μαζί με τη σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη, και τα δύο τους παιδιά, Αλίκη και Αλέξανδρο, έφτασαν λίγο μετά τις 12 στο Μουσείο, όπου τους περίμεναν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Πάνος Λειβαδάς και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, και ξεναγήθηκαν στους χώρους του.
Την ξενάγηση της οικογένειας στο Μουσείο έκανε ο διευθυντής της Α΄Εφορείας Αρχαιοτήτων, Αλέξανδρος Μάντης. Διήρκεσε περίπου μία ώρα και, τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, στάθηκαν ιδιαίτερα στην αίθουσα του Παρθενώνα, όπου τα παιδιά του πρωθυπουργού ενημερώθηκαν για τα τμήματα του αετώματος, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.
Ο πρωθυπουργός πήρε αγκαλιά τον μικρό Αλέξανδρο και του έδειξε από κοντά την προτομή του Μακεδόνα στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση, κατά την ξενάγηση, δόθηκε στην αίθουσα του Ερέχθειου, όπου εκτίθενται οι πέντε από τις έξι Καρυάτιδες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Πολλοί υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ, κυρίως νέοι, τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα και εκείνος συνεχάρη για τη δουλειά τους όλους τους εθελοντές που βρέθηκαν στο περίπτερο. Στο εκλογικό περίπτερο βρίσκονταν και ξένοι δημοσιογράφοι που συνομίλησαν με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ θα ακολουθούσε συνάντηση με φίλους και συνεργάτες σε ουζερί.
Στην Καλλιθέα βρέθηκε με φίλους και συνεργάτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ανάμεσά τους ήταν η Λιάνα Κανέλλη και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Κώστας Καζάκος, ενώ κοντά τους βρέθηκαν και ηθοποιοί και καλλιτέχνες. Το κλίμα ήταν χαλαρό και ζεστό, και η Αλέκα Παπαρήγα ήταν ευδιάθετη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΚΚΕ θα έχει δυναμική στις εκλογές.
Με φίλους και συνεργάτες σε ουζερί στο Θησείο ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παρακολουθήσει την Κυριακή την εκλογική έκβαση από τα γραφεία του Συνασπισμού στην Κουμουνδούρου.
Στου «Μπαϊρακτάρη» βρέθηκε, εν τω μεταξύ, με συνεργάτες του ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επιλέγοντας το ίδιο εστιατόριο όπου είχε παραθέσει γεύμα στους δημοσιογράφους την παραμονή των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα έρθει, αύριο, στη Θεσσαλονίκη για να ψηφίσει και θα επιστρέψει στην Αθήνα παρακολουθώντας τα αποτελέσματα από το γραφείο του κόμματος.
Ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος μαζί με μέλη του κόμματος έκαναν βόλτα στον Εθνικό Κήπο και το Μοναστηράκι. Νωρίτερα ήπιαν καφέ κι ένα ουζάκι σε κατάστηαμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: