Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Μπουτάρης: Κίνηση τακτικής η συμμετοχή μου στο κόμμα Μάνου

Εξηγήσεις για την απόφαση του να συμμετάσχει στην ίδρυση της Δράσης ενός νέου πολιτικού κόμματος μαζί με το Στέφανο Μάνο και τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο έδωσε σήμερα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πρωτοβουλία για την Θεσσαλονίκη Γιάννης Μπουτάρης. «Δεν με ενδιαφέρει η Ευρωβουλή, ούτε η κεντρική πολιτική σκηνή», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι η συμμετοχή του στην ίδρυση της «Δράσης» ήταν «κίνηση τακτικής».
«Η Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» ούτε εξάρτημα της «Δράσης» είναι, ούτε θα στηρίξει τη «Δράση», επισήμανε ο κ. Μπουτάρης σε συνέντευξη Τύπου. Τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της «Πρωτοβουλίας» για συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ με στόχο την αλλαγή της διοίκησης στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε, την κίνηση του Στ. Μάνου, απαρτίζουν άνθρωποι σοβαροί, σκεπτόμενοι και ανιδιοτελείς. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» απέδωσε στην προσωπική του φιλία και τη μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Στέφανου Μάνου τη συμμετοχή του.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας», Ανδρέας Κουράκης, είπε ότι υπήρξε αιφνιδιασμός μελών της παράταξης από τη συμμετοχή του κ. Μπουτάρη στην ίδρυση του νέου πολιτικού σχήματος, αλλά αυτή η επιλογή του δεν είναι αντίθετη με τη διακομματική ή υπερκομματική λειτουργία της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: