Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη με σημασία...

Ιδιαίτερη σημασία παίρνει η επικείμενη επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στη Θεσσαλονίκη, μετά τα όσα έγιναν σήμερα (Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009) στα Ιωάννινα: Μετά από εσωκομματικές αντιδράσεις, η εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Σημίτη, που επρόκειτο να γίνει στην Ήπειρο τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, ματαιώθηκε!
Είναι η δεύτερη... πόρτα που "τρώει" ο πρώην πρωθυπουργός, αν θυμηθούμε τι έγινε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή, η νομαρχιακή επιτροπή Θεσσαλονίκης, η οποία, στην πλειοψηφία της, απαρτίζεται από στελέχη του κινήματος που πρόσκεινται φιλικά στον Ευάγ. Βενιζέλο, έχει καλέσει τον κ. Σημίτη να μιλήσει σε δική της εκδήλωση.
Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού το θέμα υποβαθμίζεται. Το ίδιο και από το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, αφού επίκειται επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στην περιοχή την Κυριακή. Όσο για το τοπικό ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα, υπάρχουν αυτοί που απειλούν Θεούς και δαίμονες, υπάρχουν, όμως και οι άλλοι, που δεν είχαν δει με "καλό μάτι" την εκδήλωση με τον Κ. Σημίτη (όπως και την εκδήλωση με τον πρώην υπουργό Αλ. Παπαδόπουλο), αλλά προσπαθούν να αποδείξουν ότι "δεν ήταν εσωκομματική έριδα, αλλά αντικειμενικοί λόγοι" που σταμάτησαν την εκδήλωση: Λένε ότι "επρόκειτο για εκδήλωση του Επιμελητηρίου της πόλης, που ματαιώθηκε με ευθύνη του Επιμελητηρίου. Μόνον που... ξεχνούν ότι μέλος του δ.σ. του Επιμελητηρίου είναι ο κ. Αθ. Οικονόμου, από τους πρώτους που αντέδρασαν στην εκδήλωση...
Μετά από όλα αυτά, η επίσκεψη του κ. Σημίτη στη Θεσσαλονίκη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν και, όπως επιμένουν τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, "ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αναφερθεί στα εσωκομματικά, σε μία στιγμή που το κίνημα είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία και να λυτρώσει τη χώρα από την κυβέρνηση Καραμανλή". Όταν, όμως, ρωτούνται "τι θα γίνει στην περίπτωση που δημοσιογράφοι ρωτήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για τα εσωκομματικά", απαντούν: "Ο κ. Σημίτης είναι πρώην πρωθυπουργός, κορυφαίο κομματικό στέλεχος κι έχει το θάρρος της γνώμης του, η οποία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: