Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Κόντρες στο νομαρχιακό συμβούλιο

Κοντραρίστηκαν σε... όλα στο νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 19 Μαρτίου 2009. Μάλιστα, όταν ηρθε η ώρα της ψήφισης του κανονισμού του συμβουλίου, οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, όταν ο νομάρχης, Π. Ψωμιάδης δεν ανέβαλε τη συζήτηση, αλλά προχώρησε στην τροποποίηση.
Αυτή δεν ήταν και η μοναδική κόντρα. Συζητήθηκε και το θέμα του ιδρύματος το οποίο θέλει να κτίσει, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, σε έκταση στο Πανόραμα. Ο επικεφαλής της παράταξης Οικολογία Αλληλεγγύη, Μιχ. Τρεμόπουλος, ισχυρίστηκε ότι είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός της διοίκησης Ψωμιάδη ότι η κατά παρέκκλιση αύξηση της δόμησης που δόθηκε για την ανέγερση του Ιδρύματος είναι πολύ λίγο μεγαλύτερη από αυτή που ισχύει στην εκτός σχεδίου δόμηση.
Ο επικεφαλής των οικολόγων υποστήριξε, ακόμη, ότι τα 32 στρέμματα που δόθηκαν στη Μητρόπολη, βρίσκονται στην ορεινή κοίτη του χειμάρρου Σέδες ή Βαθύλακκου (οι ορεινές κοίτες προστατεύονται και διαχειρίζονται από τη δασική υπηρεσία και όλα τα επιτρεπτά έργα διευθέτησης ρεμάτων και αποκατάστασης των εδαφών τους γίνονται μετά από μελέτες που εγκρίνονται από την υπηρεσία). Όπως ισχυρίστηκε, "οι περιβαλλοντικές μελέτες θα έπρεπε υποχρεωτικά να διαβιβαστούν στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης για να εκφράσει τις απόψεις του στις επιπτώσεις που θα έχει το έργο στο περιβάλλον".
Άλλη μία κόντρα έγινε για το θέμα των πρόχειρων διαγωνισμών έργων, για τα οποία, πάντως, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, έχει ήδη απαντήσει -και μάλιστα με εξώδικα.
Θέμα έγινε και για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, για το οποίο οι οικολόγοι υποστήριξαν ότι χρησιμοποιούνται επικίνδυνα, για τη δημόσια υγεία, φάρμακα.
Πάντως η σχετική σύμβαση πέρασε, αφού υπερψηφίστηκε και από την παράταξη Ψωμιάδη, αλλά και από την παράταξη που είχε υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: