Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Τα παράπονα του νομάρχη

Μια δυσάρεστη έκπληξη έκρυβε, για τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο, η εθιμοτυπική του επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009: Ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης, πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνάντησης, μπροστά σε άλλον έναν υπουργό, τρεις βουλευτές, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τα τοπικά στελέχη, εξέφρασε έντονα παράπονα προς την κεντρική εξουσία.
Επισήμως, όταν ο κ. Ψωμιάδης ρωτήθηκε για την επίσκεψη του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, μετά τη σύσκεψη, απάντησε: "Θα βάλει κι αυτός ένα λιθαράκι. Δεν είναι, όμως, θέμα μόνον υπουργού πολιτισμού, είναι γενικότερα κυβερνητικών επιλογών. Δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη να είναι αποκλεισμένη από ξηρά, θάλασσα και αέρα".

Μισή ώρα νωρίτερα, ενώ τα τηλεοπτικά συνεργεία έκαναν πλάνα, παρουσία των δύο υπουργών (Τουριστικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης, κ.κ. Κ. Μαρκόπουλου και Στ. Καλαφάτη), του δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου και των βουλευτών Γ. Ορφανού, Γ. Σαλαγκούδη και Θ. Καράογλου, μπροστά σε αρκετά στελέχη του κόμματος, παραπονέθηκε για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Κι όταν του ζήτησαν να περιμένει να ακούσει τον υπουργό, απάντησε ότι θα μιλάει όποτε έχει κάτι να πει.
Στη συνέχεια οι πόρτες έκλεισαν κι ο νομάρχης συνέχισε. Εξέφρασε ζωηρά παράπονα του στιλ "η Νέα Δημοκρατία δεν αγαπάει τη Θεσσαλονίκη", κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια κάποιων από αυτούς που βρέθηκαν στην, εθιμοτυπικού χαρακτήρα, σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: