Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

10 χρόνια από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς της Σερβίας

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την έναρξη του πολέμου στη Σερβία και η Επιτροπή Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καλεί τους Θεσσαλονικείς σε συγκέντρωση μνήμης, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009, για τα αθώα θύματα των Νατοϊκών Επιχειρήσεων, αλλά και σε εκδήλωση αγώνα για να μην εγκατασταθεί στη πόλη μας το νέο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο. Θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει εκπρόσωπος του Κινήματος Ειρήνης της Σερβίας. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το 3ο Σώμα Στρατού (επί της Λεωφόρου Στρατού), όπου θα εγκατασταθεί το νέο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο και θα καταλήξει στην Κεντρική Πύλη του Λιμανιού.
Στην ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ τονίζεται ότι "Συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από τη βάρβαρη και δολοφονική επιδρομή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γιουγκοσλαβία, που είχε σαν αποτέλεσμα τον διαμελισμό της και την απόσχιση του Κόσσοβου. Συμπληρώνονται και 6 χρόνια από την εγκληματική επίθεση και κατοχή των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ στο Ιράκ. 6 χρόνια κατοχής και καταλήστευσης του πλούτου του ιρακινού λαού, αλλά και 6 χρόνια αντίστασης στον κατακτητή".
Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. "60 χρόνια τρομοκρατία των λαών, πραξικοπήματα, επεμβάσεις και πόλεμοι. Το ΝΑΤΟ έχει αναδειχτεί με το νέο του δόγμα σε δύναμη κρούσης του ιμπεριαλισμού. Δεν αναγνωρίζει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, σύνορα, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των λαών, επιδιώκει την υποταγή και την εκμετάλλευσή τους, την καταλήστευσή τους. Τα 60 χρόνια δράσης του ΝΑΤΟ είναι γραμμένα με το αίμα των λαών, είναι ταυτισμένα με το θάνατο, την πείνα και τη φτώχια εκατομμυρίων ανθρώπων, μικρών και ανυπεράσπιστων παιδιών", τονίζει η Επιτροπή.
"Στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία συμμετείχε και η χώρα μας" υποστηρίζει η ΕΔΥΕΘ. Και υπογραμμίζει: "Πιστή στις επιταγές του ΝΑΤΟ συμφώνησε με όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και των κομμάτων, που με διάφορους τρόπους στηρίζουν αυτές τις επιλογές, είναι μεγάλες".
Η επιτροπή αναφέρεται και στο θέμα του Νατοϊκού στρατηγείου. "Τις τελευταίες μέρες ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή, από τα δύο αυτά κόμματα, συμφωνία για την ίδρυση νέου ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη συμφωνία στην πόλη μας μπορούν να αποθηκευτούν όπλα μαζικής καταστροφής", υποστηρίζει. Ζητά τη διάλυση του ΝΑΤΟ, την έξοδο της χώρας μας από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα μας, από τυχόν "ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: