Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ταξιδιωτική οδηγία για Σκόπια

Αυστηρή στάση απέναντι στα Σκόπια τηρεί η ελληνική πλευρά μία ημέρα μετά το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης ακροδεξιών στοιχείων εναντίον Ελλήνων εκδρομέων. Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση εις τύπον ταξιδιωτικής οδηγίες για τους Έλληνες που επισκέπτονται τα Σκόπια.
Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ενημερώνονται εγκαίρως για τους ισχύοντες στην FYROM κανόνες, να τους τηρούν πολύ σχολαστικά και κυρίως να λαμβάνουν μέτρα ιδιαίτερης προσοχής και σύνεσης, όσον αφορά την ασφάλεια τους κατά την διαμονή ή την διέλευσή τους από τη γειτονική χώρα.
Στην οδηγία σημειώνεται ότι οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στη χώρα είναι στην διάθεση των ελλήνων πολιτών, για τυχόν διευκρινίσεις ή για συνδρομή στην περίπτωση δυσάρεστου συμβάντος. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η νομοθεσία στην ΠΓΔΜ αλλάζει συνεχώς και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του κοινού, ούτε των ενδιαφερομένων επαγγελματικών κλάδων, καταλήγει η οδηγία.
"Τα θλιβερά γεγονότα στην Οχρίδα, απλώς δείχνουν ότι μια προεκλογική ρητορεία του κ. Γκρουέφσκι έχει αποτελέσματα. Λυπούμαστε γι’ αυτό", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών μετά το τέλος της κυβερνητικής επιτροπής.
"Όσο συζητάμε με λύκους, που κατά διαστήματα μεταμφιέζονται σε πρόβατα, τότε τέτοια γεγονότα θα τα βλέπουμε μπροστά μας. Χρειάζεται σκληρότερη πολιτική και να φύγουμε από τις συνομιλίες", δήλωσε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αναφερόμενος στην επίθεση.
Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: