Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Διαμαρτυρία για τα δέκα χρόνια από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ

Μια ευχαριστήρια πλάκα, από το σερβικό Κίνημα Ειρήνης για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και του ελληνικού Κινήματος Ειρήνης κατά των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών την άνοιξη του 1999, φιγουράρει, από το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2009, στην κεντρική πύλη του λιμανιού. Την τοποθέτησαν εκεί ειρηνιστές από τη Σερβία, οι οποίοι πήραν μέρος σε διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη.
Μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ), με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, με κατεύθυνση το αμερικανικό προξενείο (στην οδό Τσιμισκή). Διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, για τη δημιουργία στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη (στις εγκαταστάσεις του Γ ΣΣ). Στη διαμαρτυρία πήραν μέρος και Σέρβοι ειρηνιστές.
Στο πλαίσιο της ίδιας μαύρης επετείου, διοργανώνεται στις 21 και 22 Μαρτίου Διεθνής Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση. Σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου 2009, στις 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, Θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με τους εκπροσώπους των οργανώσεων που θα συμμετέχουν στη συνάντηση.
Επίσης, από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, από το Άγαλμα του Βενιζέλου, η Θεσσαλονίκη θα στείλει το φωτεινό μήνυμα της ειρήνης, μαζί με άλλες δέκα ελληνικές πόλεις. Ειρηνιστές θα σχηματίσουν με δάδες το σήμα της ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: