Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Προεκλογική εμφάνιση Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Νέα σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, την Κυριακή 10 Μαΐου 2009. Από το βήμα της Περιφερειακής Διάσκεψης της ΟΝΝΕΔ, στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, τόνισε ότι "ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επενδύει στη σκανδαλολογία, την πόλωση, την παραπληροφόρηση". Αντίθετα, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως "είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουόμαστε με τις προκλήσεις των καιρών, να μετατρέψουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία". 
Το πρωί, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, αλλά και το Επαγγελματικό Λύκειο της Καλαμαριάς το πρώτο οικολογικό σχολείο της χώρας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο κεντρικό εργοτάξιο του Μετρό και ενημερώθηκε για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών. "Το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι πια λόγια, γίνεται πράξη" δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Η ομιλία του πρωθυπουργού
"Ούτε μία στιγμή δεν σκεφτήκαμε να κρύψουμε την αλήθεια, να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα. Οι μόνοι που δεν το αναγνωρίζουν είναι εκείνοι που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία για μικροκομματικά συμφέροντα" είπε κατά την ομιλία του ο κ. Καραμανλής. Και πρόσθεσε: "Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό, επιλέγει την ισοπέδωση, την άρνηση, το μηδενισμό. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επενδύει στη σ
κανδαλολογία, την πόλωση, την παραπληροφόρηση. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον κατήφορο, που επέλεξε. Χάρισμά του, αλλά δεν πάει άλλο. Δεν πρόκειται να κατέβουμε στο στίβο της παραπολιτικής. Είμαστε προσηλωμένοι στα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα του τόπου".
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ανεργίας, τονίζοντας πως "στόχος της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων" και γενικότερα "η στήριξη των νέων στην αγορά εργασίας και των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων".

Μετρό: "Είναι πραγματικότητα..."
"Πολύ πρόσφατα, το ΥΠΕΧΩΔΕ προχώρησε στη δημοπράτηση της πρώτης επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, ένα έργο με πέντε σταθμούς και πέντε χιλιόμετρα υπόγειας σήραγγας και βεβαίως, βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και η άλλη επέκταση προς τη Σταυρούπολη" δήλωσε ο κ. Καραμανλής. Όπως είπε "είναι το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό δημόσιο έργο που κατασκευάζεται σήμερα στην Ελλάδα και θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό στην Ευρώπη".
Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, στα νέα θεματικά πάρκα του δήμου, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στη νέα παραλία της πόλης.

Στο Παιδικό Χωριό SOS
Το πρωί, με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του, Νατάσα, επισκέφθηκαν στο Πλαγιάρι της Θεσσαλονίκης το Παιδικό Χωριό SOS. Συναντήθηκαν με τα 45 παιδιά ηλικίας, 6 έως 17 χρονών, που φιλοξενούνται στα δέκα σπίτια του χωριού, μίλησαν μαζί τους, τους πρόσφεραν δώρα και εκείνα, με τη σειρά τους, τους χάρισαν δικές τους ζωγραφιές.
Ακολούθως, επισκέφθηκε το μόνο "πράσινο" σχολείο στην Ελλάδα, το υπερσύγχρονο κτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμαριάς και ενημερώθηκε από το νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για το θέμα της σχολικής στέγης.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Οι φωτογραφίες είναι των Νώντα Στυλιανίδη και Γουλιέλμου Αντωνίου (του Photoreportage.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: