Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ψάχνονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

Πολυσυλλεκτικό, αλλά με τρανταχτή απουσία οργανωτικών κομματικών στελεχών από τη Θεσσαλονίκη(προτιμήθηκε ο εργάτης του αγροτικού κινήματος Β. Κανάκας από τους "Θεσσαλονικάρχες" και "Μακεδονάρχες"), είναι το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, όπως το ανακοίνωσε, στις 11 το πρωί της Κυριακής 17 Μαΐου 2009, στο Ζάππειο Μέγαρο (στην ίδια αίθουσα όπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε υπογράψει τη συνθήκη ένταξης της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ) ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης. "Είμαστε η παράταξη που αποφασιστικά προχωρά, με δύσκολες αποφάσεις, για το καλό του ελληνικού λαού", τόνισε στην ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ, πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος παρουσίασε την επικεφαλής, Μαριέττα Γιαννάκου. 
Ο πρωθυπουργός κράτησε για τον εαυτό του την παρουσίασε της κ. Γιαννάκου, για την οποία είπε: "Είναι μια πραγματική αγωνίστρια από τα φοιτητικά μας χρόνια στην ΟΝΝΕΔ. Μια πολιτικός των μεταρρυθμίσεων. Εκφράζει τη μαχητική διεκδίκηση, το πείσμα, την ευρωπαϊκή εμπειρία, τη γνώση, πάνω από όλα την προσφορά στα κοινά. Είναι η Μαριέτα του θάρρους, είναι η Μαριέττα του ξεχωριστού χαρακτήρα, είναι η Μαριέττα μας".
Από την πλευρά της, η κ. Γιαννάκου, στη σύντομη ομιλία της, διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί μάχη στην Ευρωβουλή, τόσο για τα δίκαια της Ελλάδας, όσο και για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής ενότητας. "Να είστε βέβαιοι ότι η ομάδα αυτή θα αποδώσει. Και θα αποδώσει για χάρη του Ελληνικού λαού. Θέτοντας το κοινό συμφέρον υπεράνω οποιουδήποτε ατομικού συμφέροντος. Με μια τέτοια ομάδα πάμε προς τις ευρωεκλογές. Με μια ομάδα που εκφράζει όλους τους πολίτες", τόνισε η κ. Γιαννάκου.
Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου για την Ευρωβουλή θα βρίσκεται άλλη μία γυναίκα, η κ. Ρόδη Κράτσα, κοινωνιολόγος - αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής από το 1999. Ακολουθούν οι κκ Γιώργος Παπαστάμκος, ευρωβουλευτής απόν Ημαθία, Κώστας Πουπάκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και γγ της ΓΣΕΕ, Θεόδωρος Σκυλακάκης, οικονομολόγος, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, διπλωμάτης, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Παπανικολάου, δικηγόρος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Γιάννης Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, πρώην γγ Έρευνας & Τεχνολογίας, Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & ΕΕ της ΝΔ, Αλίκη Μοσχή, εκλεγμένη Γυναίκα της Ευρώπης, διεθνολόγος, πρώτη επιλαχούσα στα Δωδεκάνησα, Λευτέρης Δημητρίου, πρόεδρος Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών, Βάσω Κόλλια, πρώην γγ Νέας Γενιάς, Ελένη Φωτέα, δικηγόρος, Βασίλης Κανάκας, αγρότης από τη Θεσσαλονίκη, μηχανολόγος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Άννα Μπρεδήμα, δικηγόρος, Δημήτρης Κούρτης, εκπαιδευτικός, πολύτεκνος, συντονιστής β’βάθμιας εκπαίδευσης της Στουτγάρδης, Αλεξάνδρα Πάλλη, γγ Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αφροδίτη Μπλέτα, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Αχμεντσίν Ριτβάν, δάσκαλος, Πηνελόπη Παππά, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, Γιώργος Κασιμάτης, επιχειρηματίας, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Ο εκνευρισμός στους κύκλους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη, ήταν εμφανής τις τελευταίες ημέρες. Όμως όλοι πίστευαν ότι, ως την τελευταία στιγμή, κάποιο από τα τοπικά στελέχη θα κατάφερνε να "τρυπώσει" στο ευρωψηφοδέλτιο. Τα ονόματα του Βάκη Φραντζή και του νεαρού βουλευτή Απόστολου Τζιτζικώστα "έπαιζαν" ως την τελευταία στιγμή. Ο πρώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμενε ότι έπρεπε να προτιμηθεί κομματικό στέλεχος κι όχι βουλευτής -και, μάλιστα, σε εκλγόγιμη θέση. Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας προέβαλε το νεαρόν της ηλικίας, την όρεξη για δουλειά, τις γνώσεις των προβλημάτων της οικονομικής ζωής και των ανθρώπων της επαρχίας, την απόσταση από την κομματική νομενκλατούρα. Έπεσε, όμως, πάνω στο βράχο των κομματικών.
Ο Κ. Καραμανλής, για άλλη μία φορά, τους αιφνιδίασε όλους. Κι αιφνιδίασε ευχάριστα τη βάση της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Θεσσαλονίκης. Παρέκαμψε τους κομματικούς, απέφυγε την επιλογή εκλεγμένου στη Βουλή, διατήρησε στη θέση τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα ήθελαν να βρεθούν στις Βρυξέλλες και κατέληξε σε έναν εργάτη του κόμματος κι αγωνιστή του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος, άνθρωπο του μόχθου, τον Βασ. Κανάκα -του οποίου το 2009 πρέπει να είναι το... τυχερό του έτος, αφού πρόσφατα βρέθηκε και στα έδρανα του νομαρχιακού συμβουλίου, μετά την παραίτηση της Εύσας Τσουρέκα.
Τα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας έχουν, πλέον, μπροστά τους, μία πρόκληση: Να αποδείξουν ότι το κόμμα είναι μία γροθιά και στηρίζει τις επιλογές του προέδρου, όσο κι αν τους πικραίνουν αυτές. Το απέδειξαν στο παρελθόν. Τώρα;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: