Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Για φαρισαϊσμό κατηγορεί τα κόμματα εξουσίας η Αλ. Παπαρήγα

«Ψήφος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στην ίδια πολιτική και στον δικομματικό καβγά που είναι η ανάσα για το σύστημα». Αυτό υποστήριξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της σε προεκλογική εκδήλωση της ΠΣΚ, φοιτητικής παράταξης του κόμματος, στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «εντελώς αφερέγγυος και χωρίς ανατρεπτικές λύσεις», για τον ΛΑΟΣ ότι οι ίδιοι λένε πως είναι «δύο παρατάξεις σε μια» και για τους Οικολόγους Πράσινους πως είναι «αντίγραφο» των Πράσινων του Γιόσκα Φίσερ στη Γερμανία και «εφεδρεία» είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της Νέας Δημοκρατίας.
Για την υπόθεση Παυλίδη και στο θέμα των σκανδάλων, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και φαρισαϊσμό: «Εν μέσω κρίσης, απολύσεων, σοβαρών προβλημάτων και μπροστά στις κάλπες ζούμε τον φαρισαϊσμό στον κύβο. Είτε μείνει βουλευτής ο Παυλίδης, είτε παραιτηθεί, αυτό δεν πρόκειται να έχει καμιά θετική επίπτωση. Δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Για το ΚΚΕ μία είναι η επιλογή. Να ανοίξει η πλατιά συζήτηση στο λαό για τα ουσιαστικά προβλήματα. Όλα τα άλλα που ζούμε είναι η σαβούρα, η σήψη, η σαπίλα ενός πολιτικού συστήματος που δεν πρόκειται να εξυγιανθεί ούτε με Εξεταστικές Επιτροπές, ούτε με το μπουν στον Κορυδαλλό κάποιοι πολιτικοί», είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για τη συζήτηση περί αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, υποστήριξε ότι : «Ακόμα κι αν γίνει ο καλύτερος νόμος περί ευθύνης υπουργών, που κι εμάς μας ενδιαφέρει, πρέπει να σας πω ότι αυτή η Βουλή δεν μπορεί να έχει κανένα κύρος. Πριν απ΄όλα γιατί έβγαλε σωρεία αντιλαϊκών αποφάσεων, όπως και οι προηγούμενες με την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ».
Της ζήτησαν να διευκρινίσει αν αναφέρεται και στην πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου. Κι απάντησε: «Αναφέρομαι γενικά στον φαρισαϊσμό της μονόπλευρης συζήτησης πάνω σε αυτά τα θέματα, των κεντρικών συνεντεύξεων πάνω σε αυτά τα θέματα και στο παιγνίδι πάνω στο βήμα της Βουλής».
Η κ. Παπαρήγα απηύθυνε κάλεσμα στους φοιτητές να στηρίξουν το κόμμα της τόσο στις φοιτητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές. «Ένα πράγμα χρειάζεται: Να αντιστοιχηθεί η ψήφος με τη λαϊκή δυσαρέσκεια που νιώθει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων απέναντι στις κυβερνήσεις που γνώρισε και απέναντι στην ΕΕ. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που δεν λέρωσε τα χέρια του ούτε στο εθνικό ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση αν θα ήταν λύση η προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές υπογράμμισε: «Η εκλογική μάχη είναι από τις κορυφαίες πολιτικές μάχες, μπορεί να σε πάει πίσω, μπορεί να σε πάει και πολύ μπροστά. Επομένως, εμείς δουλεύουμε για το πολύ μπροστά του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: