Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Παπαγεωργόπουλος: Συμμετοχή στις εκλογές σημαίνει δημοκρατία

Έκκληση στους δημότες να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη εθνικών αντιπροσώπων για το ευρωκοινοβούλιο, απηύθυνε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Όπως τόνισε, οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών. 
Δίνοντας το ονοματεπώνυμο του και την ημερομηνία γέννησης του, ο κάθε δημότης μπορεί μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, να μάθει πού ψηφίζει. Όποιος δημότης θέλει να ενημερωθεί για το εκλογικό τμήμα όπου ανήκει, δεν έχει παρά να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης www.thessalonikicity.gr ή στη νέα δοκιμαστική ιστοσελίδα www.thessaloniki.gr, δίνοντας απλά το ονοματεπώνυμο του και την ημερομηνία γέννησης του.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Καπετανόπουλος, αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο η συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Μαΐου 2009, μεταφέρθηκε από τις 7 το απόγευμα, στη μιάμιση το μεσημέρι. Όπως ήταν φυσικό, ο λόγος της μετάθεσης της ώρας της συνεδρίασης ήταν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων ήθελαν να παρακολουθήσουν το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.
Όσον αφορά τους πολίτες, εκτός από το να εξυπηρετηθούν από το site του δήμου, ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι:
  • Λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο όπου ο καθένας μπορεί να μάθει που ψηφίζει δίνοντας το ονοματεπώνυμό του και την ημερομηνία γέννησής του. Το τηλέφωνο είναι 2310.55.55.20 & 2310.55.59.50.
  • Το Τμήμα Εκλογικών Καταλόγων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Καραολή και Δημητρίου 14 - πρώην Διοικητηρίου) θα λειτουργεί καθημερινά από τις 07:30 έως τις 20:30 για να ενημερώνει τους δημότες και τους ετεροδημότες σχετικά με το πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
  • Μέχρι της 3 Ιουνίου το αργότερο θα αναρτηθούν από το Δήμο Θεσσαλονίκης οι εκλογικές καταστάσεις τόσο στο Δημαρχείο όσο και στα σχολεία που θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα.
  • Το Σάββατο 6 Ιουνίου οι υπηρεσίες του Δημοτολογίου, των Εκλογικών Καταλόγων και του Μητρώου Αρρένων θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 07:30 έως τις 24:00 για την έκδοση πιστοποιητικών ταυτοτήτων, βεβαιώσεων ταυτοπροσωπίας, κ.ά.
  • Την Κυριακή 7 Ιουνίου ημέρα διεξαγωγής των Ευροεκλογών οι παραπάνω υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 07:00 έως τις 22:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: