Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Παραιτήθηκε ο Βερελής

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε αιφνιδιαστικά σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2009, στον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και εκλεγμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακρανία, Χρίστος Βερελής. «Θέλω να είμαι καταλύτης εξελίξεων» τονίζει ο κ. Βερελής, ο οποίος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του γιατί ενεπλάκη το όνομά του στο «εικαζόμενο σκάνδαλο ΜΑΝ». Όπως είπε, «ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχεί γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από «στρατευμένους και πρόθυμους» κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου».
Ο κ. Βερελής τονίζει κατηγορηματικά ότι «ξέρουν όλοι, όσοι γνωρίζουν το θέμα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη. Ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων τεσσάρων υπουργείων. Με τη συμμετοχή μελών του ελεγκτικού συνεδρίου. Δεν είχα και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για όλους αυτούς τους ανθρώπους και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με κανένα από αυτούς. Δεν συμμετείχα όμως ποτέ με την πεποίθηση ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να μετέχει σε μια επιτροπή προμηθειών».
Ο κ. Βερελής σημειώνει ακόμη ότι «ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από την πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: