Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Κλείσιμο της ψαλίδας "βλέπει" η Μακεδονία

Στο 2,8% καταγράφεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας «Interview», που δημοσιεύει αύριο η «Μακεδονία της Κυριακής». Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 6 ως τις 12 Μαΐου και στην εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών δίνει 39,4% στο ΠΑΣΟΚ και 36,6% στη ΝΔ. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση, της ίδιας εταιρίας, που δημοσίευσε η εφημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα η διαφορά των δύο κομμάτων κυμαίνονταν στο 3,1% (ΝΔ : 34,2 και ΠΑΣΟΚ : 37,3). 
Όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, το 85% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, πολιτών δηλώνουν ότι στις 7 Ιουνίου θα προσέλθουν κάλπες για να ψηφίσουν, «θυσιάζοντας» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ένας στους δύο Έλληνες εκτιμά, επίσης, ότι οι ευρωεκλογές ως διαδικασία είναι εξίσου σημαντική με τις εθνικές εκλογές. 
Τέλος, σε ότι αφορά τις διεργασίες των κομμάτων για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών και κυρίως του επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους, το 53% δηλώνει πως «η επιλογή του επικεφαλής είναι σημαντική», ενώ το 45% εμφανίζεται να μην την αξιολογεί αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: