Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Παπαγεωργόπουλος: Ούτε μία πρόταση

«Ούτε μία πρόταση για τη Θεσσαλονίκη δεν έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου, στην πολυσέλιδη του ομιλία το Σαββατοκυρίακο στη ΔΕΘ», σύμφωνα με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο. Ο Δήμαρχος, έριξε τα βέλη του στον κ. Παπανδρέου, κατά τη χθεσινή καθιερωμένη συνάντηση του με τους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσβλητική για τη Θεσσαλονίκη» και σημειώνοντας πως δεν έκανε καμία εξαγγελία για κανένα έργο! «Ούτε μία κουβέντα για το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο, για το Μητροπολιτικό πάρκο, για τη Ζώνη Καινοτομίας», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως αφήνει αυτή τη στάση στην κρίση του λαού της Θεσσαλονίκης.
«Τεράστια ερωτηματικά και πολύ δυσάρεστα συναισθήματα προκάλεσαν οι απαντήσεις του κ. Γ. Παπανδρέου για τη μελλοντική πορεία της Θεσσαλονίκης, για το Μητροπολιτικό πάρκο, για τη νέα Δ.Ε.Θ. καθώς και για το θέμα των Σκοπίων», επισήμανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογράμμισε πως θεωρεί τουλάχιστον προσβλητική για όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, την εξαγγελία του κ. Παπανδρέου, ότι θα αναθέσει σε ξένους να μελετήσουν το ρόλο της Θεσσαλονίκης και τη μελλοντική της πορεία και να αποφασίσουν αυτοί για την πόλη μας.
Από την άλλη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθιξε και το θέμα της αρνητικής στάσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την ανάγκη δημιουργίας μιας ζώνης πρασίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Αρνήθηκε την ανάγκη δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Εκθεσιακού – Συνεδριακού κέντρου, παρά τις ομόφωνες σχετικές αποφάσεις των φορέων της πόλης και των δυο μεγάλων Κομμάτων, τη στιγμή που συμφώνησαν όλα τα Επιμελητήρια, το Α.Π.Θ., το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΤΕΙ, η ίδια η ΔΕΘ και η HELEXPO, όταν συμφώνησε και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, καθώς και όλοι οι Δήμοι του Νομού», πρόσθεσε, ενώ άφησε και αυτό στην κρίση του Λαού της Θεσσαλονίκης.

Βολές και για το θέμα των Σκοπίων
Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων, ο Δήμαρχος άσκησε οξεία κριτική στις θέσεις του κ. Λοβέρδου και συνεπώς του… κ. Παπανδρέου! Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι κακώς τηρούμε σκληρή πολιτική απέναντι στα Σκόπια, ότι οι όποιες διαφορές μας θα πρέπει να εξαλειφθούν, ότι θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν αγκυλώσεις και ότι έχουμε μόνον μία μικρή εκκρεμότητα μπροστά μας, το θέμα του ονόματος.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος διερωτήθηκε αν ο κ. Παπανδρέου, ενστερνίζεται τις απόψεις του κ. Λοβέρδου και κατ’ επέκταση αν το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί αυτές, από τη στιγμή που τον κάλυψε πλήρως και συμφώνησε με τις απόψεις του!
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε πως μόλις πληροφορήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου έκανε την εξής δήλωση: «Την ώρα που η Σκοπιανή ηγεσία παραμένει αδιάλλακτη και προωθεί «μακεδονική εθνική ταυτότητα», «μακεδονική γλώσσα», «μακεδονική μειονότητα», «μακεδονικές περιουσίες» και συγχρόνως γεμίζει τα Σκόπια με «Μεγαλέξανδρους», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Λοβέρδος σπάζει την εθνική γραμμή, δίνει συγχωροχάρτι σε όλες τις παραπάνω απαράδεκτες διεκδικήσεις και ομιλεί για πλήρη ανάπτυξη των σχέσεων μας με τα Σκόπια και βεβαίως άρση του βέτο και είσοδο των γειτόνων μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ». Κάλεσε δε, τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να απαντήσει αν οι απαράδεκτες αυτές θέσεις του κ. Ανδρέα. Λοβέρδου εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ, άλλως να τον επαναφέρει αμέσως στην τάξη και στην εθνική γραμμή.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε πως διαπίστωσε με λύπη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επανέφερε στην τάξη τον κ. Λοβέρδο και ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός και τον κάλεσε να επανέλθει στην εθνική γραμμή.
«Δεν τον πειράζουν δηλαδή οι θεωρίες των Σκοπίων για «μακεδονική εθνική ταυτότητα», για «μακεδονική γλώσσα», για «μακεδονική μειονότητα», για «μακεδονικές περιουσίες» και βεβαίως εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει ότι είναι αντίθετος στο veto, ότι είναι αντίθετος στο μπλοκάρισμα των διαδικασιών για την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Μπορεί σε όλα τα θέματα να αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση, αλλά στα Εθνικά θέματα θα πρέπει αυστηρά να παραμένει επάνω στη συμφωνημένη εθνική γραμμή», κατέληξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: