Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ψωμιάδης:Είμαι στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας

«Αγωνίζομαι και στηρίζω τον Κώστα Καραμανλή. Μπαίνω πρώτος στη μάχη. Θα δώσω ένα κομμάτι της ψυχής μου», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετα τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του τελευταίου στη Νομαρχία, για την οποία, μετά από χρόνια, ανοίχθηκε η... κεντρική είσοδος, από την οδό Εθνικής Αντίστασης (πρώην Γράμμου-Βίτσι), καθώς πάντα χρησιμοποιείται η είσοδος της οδού Πλούτωνος.
«Με τον κ. Καρατζαφέρη μας συνδέουν κοινοί αγώνες, ανήκουμε στην ίδια πολιτική πατρίδα. Συμφωνώ σε πολλά, διαφωνώ σε κάποια άλλα. Όμως, ο κ. Καρατζαφέρης δεν λιβανίζει και δεν κρύβεται», δήλωσε αρχικά ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε:
«Αγωνίζομαι και στηρίζω τον Κώστα Καραμανλή. Μπαίνω πρώτος στη μάχη. Θα δώσω ένα κομμάτι της ψυχής μου, αλλά στην παρούσα φάση πρέπει να αφήσουμε όλοι τα πάθη μας, να βγούμε μπροστά, να αγωνιστούμε για μια μεγάλη, νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη».
Απαντώντας εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τη θεωρία περί άκρων, ο κ. Ψωμιάδης είπε: «Αν μου οριοθετήσετε τα άκρα, τότε θα σας απαντήσω. Προσωπικά έβαλα πολύ περισσότερη πλάτη από κάποιους, που έχουν προσφέρει ελάχιστα στη ΝΔ».
Ερωτηθείς στη συνέχεια αν πρέπει να βγουν από τις λίστες της ΝΔ οι λεγόμενοι «Βατοπεδινοί», ο κ. Ψωμιάδης απάντησε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι εγώ θα κάνω ανανέωση ψηφοδελτίου στη Νομαρχία».
Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στο νομάρχη, επανέλαβε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Παναγιώτη Ψωμιάδη. «Ο κ. Ψωμιάδης για μένα είναι σίγουρος Νομάρχης. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να στηρίξουμε κάποιον άλλον στη Θεσσαλονίκη, εφ’ όσον υπάρχει ο Ψωμιάδης. Μην κοροϊδευόμαστε. Θα τον ήθελαν όλοι οι νομοί της χώρας. Δεν υπάρχει νομός που δεν θα ’θελε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη», παρατήρησε χαρακτηριστικά.
Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Νομαρχία για να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. «Γεγονός είναι ότι η Νομαρχία μας διεκδικεί, πολλές φορές πληγώνοντας και κοινούς μας φίλους, παλιούς συναγωνιστές. Αλλά πάντοτε κερδίζει», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης που έκανε και ειδική αναφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου:
«Είναι η τέταρτη φορά που έχω καλέσει με την ευκαιρία της ΔΕΘ τον Γιώργο Παπανδρέου. Θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα μας κάνει την τιμή, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε και να τα λύνουμε από κοινού. Αλλιώς δεν κερδίζουμε το μέλλον μας, δεν κερδίζουμε αυτό που θέλει η κοινωνία».
Τέλος, ο Νομάρχης χάρισε στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. δύο βιβλία: το συλλογικό έργο «Ο χρυσός των Μακεδόνων» για την ομώνυμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και τη «Μπλε πολυκατοικία» της Μάρως Αδάμη-Καρδαμίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: