Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Καρατζαφέρης κατά Καραμανλή

ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ. Η επίθεση, αρχικά, ήταν προσωπική, κατά του Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν θα τον ακολουθήσει "στο δρόμο των ύβρεων", ενώ, στο γνωστό του στιλ, υποστήριξε πως γνωρίζει "χρόνια τον Καραμανλή" για να καταλάβει "πότε είναι αγχωμένος. Και τώρα, είναι αγχωμένος".
Ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε στα περί ακραίου κόμματος, φέρνοντας σειρά παραδειγμάτων όπου το κόμμα του υπερψήφισε νομοσχέδια της κυβέρνησης, όπως και τον πρόεδρο της Βουλής που πρότεινε η ΝΔ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές. Έρχεται και στην Ελλάδα η ώρα της «σύνθεσης», είπε, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Ο ΛΑΟΣ δεν είναι «άκρο» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί μη συνεργασίας με τα «άκρα», τις οποίες και χαρακτήρισε «ύβρη».
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι βρίσκεται μακριά από την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, ενώ τάχθηκε υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων. Προέβλεψε επίσης ότι μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα συμπράξουν για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απέτυχε σε όλα τα υπουργεία, σημείωσε ότι η χώρα είναι σε «οδυνηρή» κατάσταση και πως η διεθνής οικονομική κρίση τη βρήκε απροετοίμαστη.
Αναφορικά με την οικονομία, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ρίχνει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διότι τα 6 χρόνια που είναι στην εξουσία δεν διόρθωσε όσα κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σημίτη.
Σχολιάζοντας δε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής από το βήμα της 74ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι αν εφαρμοστούν θα «στεγνώσουν» την αγορά.
Τόνισε μάλιστα ότι αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί η αγορά, να κινηθεί το χρήμα και πρότεινε την απαλλαγή από τις εισφορές στο ΙΚΑ για όσες επιχειρήσεις εξάγουν το 100% των προϊόντων τους.
Σχετικά με τα εθνικά θέματα, έκανε λόγο για υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία επέβαλε «συγκυριαρχία» στο Αιγαίο, με τα πολεμικά αεροσκάφη της να πετάνε όπου και όποτε θέλουν, ενώ τα Σκόπια «πήραν» το όνομα Μακεδονία.
Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε ακόμη τη λύπη του γιατί στη νέα Βουλή δεν θα είναι ο Αλέκος Αλαβάνος, διότι, όπως είπε, χάνει «έναν πολύ καλό συμπαίκτη στο πολιτικό πινγκ πονγκ».
Aνακοίνωσε ότι στον ΛΑΟΣ προσχώρησε η πολιτευτής της ΝΔ στην Εύβοια Ουρανία Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι οι «μεταγραφές» περνούν από λεπτό κόσκινο. Δήλωσε δε πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος σε έναν από τους τρείς νομούς της Θράκης για να ενισχύσει, όπως ανέφερε, το φρόνημα των κατοίκων.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Helexpo Α.Ε. και της ΔΕΘ Α.Ε. και ξεναγήθηκε σε Περίπτερα της Διεθνούς Εκθεσης.
Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε, επίσης, τον Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη(το σχετικό δημοσίευμα εδώ) και το Μέγαρο της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: