Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα Δημοκρατία: Πώς θα τα κάνει όλα αυτά;

Για προεκλογικές υποσχέσεις που είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθούν μίλησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος. «Ήταν έκθεση ιδεών. Με πολλές αντιγραφές και ακόμη περισσότερες πρόχειρες σκέψεις. Έκθεση ιδεών που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Όμως, τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και πιεστικά», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος. Χαρακτήρισε, επίσης, αδιανόητο να απαντά ο κ. Παπανδρέου στην κρίση του 2009 «με θολές εικόνες για το 2012. Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι οι υπέρογκες νέες δαπάνες που υπόσχεται μπορούν να καλυφθούν από φόρους στην ακίνητη περιουσία και την Εκκλησία; Θα αποφασίσει επιτέλους ποια είναι αυτή η μαγική ενιαία φορολογική κλίμακα που θα αυξήσει τα έσοδα, αλλά δεν θα επιβαρύνει την κάθε οικογένεια», ρώτησε;
Ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε μια σειρά από ερωτήματα στον κ. Παπανδρέου, όπως:
Τι προτείνει πραγματικά για την αντιμετώπιση του Δημόσιου χρέους, όταν δε λέει τι θα κάνει με τις ΔΕΚΟ και τον ΟΣΕ;
Τι σημαίνουν οι γρίφοι για την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ;
Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, οι υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου κοστίζουν τουλάχιστον δέκα δισ. ευρώ. «Τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να βρεθούν ούτε με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ούτε με το Φόρο Κληρονομιάς που τον ξαναφέρνει επιβαρύνοντας και πάλι χιλιάδες μικρο-ιδιοκτήτες. Ούτε βέβαια με την αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα», υπογραμμίζεται.
Και η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι «χωρίς σοβαρό και αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν γνωρίζει πού πάει. Δεν γνωρίζει που θέλει να φτάσει. Το μόνο που φαίνεται να γνωρίζει καλά είναι ότι η περιπλάνηση αυτή θα γίνει 'δημοσία δαπάνη'. Με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: