Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Στυλιανίδης: Θα συγκρουστούμε με τους εγκληματίες του λευκού κολάρου

Για αντιπαράθεση ανάμεσα στον κόσμο της ευθύνης και εκείνον του λαϊκισμού έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης σε δηλώσεις του για τις επικείμενες εκλογές κατά την επίσκεψή του στα περίπτερα των ΕΛΤΑ και του ΟΤΕ [OTEr.AT] στη ΔΕΘ. «Η ανανέωση της λαϊκής εντολής μας οπλίζει με δύναμη και κουράγιο για να συγκρουστούμε με τους "εγκληματίες" του "λευκού κολάρου", με όλους αυτούς τους βολεμένους που ζουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και να υπερασπιστούμε τα μικρομεσαία και λαϊκά στρώματα, τα οποία δοκιμάζονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Στυλιανίδης και πρόσθεσε:
«Η ανακατανομή του πλούτου και η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, αποτελεί προϋπόθεση για να είναι η Ελλάδα πρωταγωνιστής και όχι ουραγός των εξελίξεων. Αυτό απαιτεί τόλμη και φυσικά λαϊκή έγκριση. Για αυτό προσφεύγουμε και στη λαϊκή ετυμηγορία», παρατήρησε.
Ερωτηθείς εξάλλου εάν έγιναν λάθη κατά το διάστημα της διακυβέρνησης της ΝΔ ο κ. Στυλιανίδης απάντησε: «Κάναμε πολλά, μέσα σε δύσκολη οικονομική συγκυρία και θα κάνουμε περισσότερα. Όταν κάνεις ενέργειες κάνεις και λάθη, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου τα επιτεύγματα αυτής της πενταετίας».
Κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΟΤΕ, ο υπουργός έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ που φώναζαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.
«Το επιτυχημένο πείραμα του ΟΤΕ, που κάποιους ενοχλεί και τους κάνει να διαμαρτύρονται, υπερασπιζόμενοι νοοτροπίες και συμφέροντα του χθες, κερδίζει το μέλλον και ουσιαστικά δικαιώνει τη φιλοσοφία και την πολιτική μ ας επιλογή. Η πολιτική μας επιλογή ήταν και είναι, το βλέμμα μας όταν κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, να μην κοιτά απλώς τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές», σχολίασε λίγο αργότερα, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε :
« Η υπόθεση της Ο.Α. του ΟΤΕ και του ΟΣΕ είναι αδιάψευστα παραδείγματα μιας νέας νοοτροπίας που έρχεται από το αύριο, η απόδειξη ότι συνομιλούμε με τον κόσμο του αύριο, αφήνοντας στο χθες τις κραυγές και τις διαμαρτυρίες των βολεμένων. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και αυτή είναι η νίκη, που επιτυγχάνουμε».
Ακολούθως, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε συνολικά στο έργο του υπουργείου ανά τομέα. Ο ΟΣΕ -είπε- υλοποιεί κανονικά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, 6,2 δισ. ευρώ δαπανώνται για τη συντόμευση της διαδρομής της ΠΑΘΕ, ενώ γίνονται δικτυώσεις και με άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι αστικές συγκοινωνίες αναμορφώνονται, ολοκληρώνεται η αποκρατικοποίηση της Ο.Α. και "τρέχουν" οι διαγωνισμοί για τις άγονες γραμμές και για την επίγεια εξυπηρέτηση, ενώ τα ζητήματα των εργαζομένων διευθετούνται ικανοποιητικά.
«Στο τέλος του Σεπτέμβρη -υπογράμμισε- η Ο.Α. θα ξαναπετά με τον τίτλο Olympic Air».
Kαταλήγοντας ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στη δυναμική, που αναπτύσσσεται στα ΕΛΤΑ με αιχμή τις «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ» και στο νομοσχέδιο για την «οπτική ίνα στο σπίτι», που φέρνει το γρήγορο ίντερνετ, με μηδαμινό κόστος και μεγάλη ταχύτητα -όπως επεσήμανε- σε όλα τα νοικοκυριά, τους δημόσιους χώρους, τις βιβλιοθήκες, και εισάγει τη χώρα στη νέα ψηφιακή εποχή.
«Όλες οι μεταρρυθμίσεις του ΥΜΕ παίρνουν σάρκα και οστά και είναι ζήτημα ολίγων μηνών να αρχίζει ο έλληνας πολίτης να νοιώθει τη βελτίωση της καθημερινότητας του και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, που είχε ως εμπνευστή και δημιουργό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Μετά την επικείμενη μάχη θα συνεχίσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, προς όφελος των ελλήνων πολιτών και της πατρίδας μας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: