Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Αλλοδαποί εργάτες σε δημόσιο έργο

Εργάτες από τη Λευκορωσία κατασκευάζουν τις νέες δεξαμενές των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε., στη Θεσσαλονίκη. Η -ελληνικών συμφερόντων- κατασκευαστική εταιρία τους προτίμησε, από τους Έλληνες εργάτες, για ένα έργο του δημοσίου, προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί σε δυόμισι χρόνια. Αυτό καταγγέλλει, με ερώτησή του στη Βουλή, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για δημόσια έργα -και βουλευτής Θεσσαλονίκης- Γιάννης Μαγκριώτης.
Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη "παρ’ όλο που η χώρα μας και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία, η εταιρεία, για την εκτέλεση του έργου θα απασχολήσει 150 περίπου μεταλλεργάτες από τη Λευκορωσία. Θα πρέπει να τονιστεί, ότι στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, υπάρχουν τεχνίτες που έχουν την εμπειρία αλλά και την κατάλληλη τεχνογνωσία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και προδιαγραφές του έργου. Η ίδια εταιρεία επιχείρησε να κατασκευάσει παρόμοιο έργο στην Κρήτη πριν δύο χρόνια, πάλι με αλλοδαπούς εργάτες. Επειδή όμως δεν είχαν την ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία αναγκάστηκαν να το κατασκευάσουν Έλληνες".
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν, δεδομένου ότι πρόκειται για δημόσιο έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: