Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Στα Σκόπια ο Παπαθεμελής

Το τολμάει ο Στ. Παπαθεμελής. Θα επισκεφθεί, στα Σκόπια,τον Βασίλι Γκλιγκορίεβτς, έγκλειστο σε ψυχιατρείο, χωρίς καμία δικαστική απόφαση, επειδή τόλμησε να δημοσιεύσει τη θέση του για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, αλλά κι επειδή κατέθεσε μήνυση κατά της διαφημίστριας που σχεδίασε την ελληνική σημαία με σβάστικα στη θέση του σταυρού.
Το δελτίο τύπου της Δημοκρρατικής Αναγέννησης, έχει ως εξής:
Την Τετάρτη το πρωί στις 18 Φεβρουαρίου αναχωρεί από την Αθήνα η αποστολή με λεωφορείο της Δημοκρατικής Αναγέννησης, η οποία και θα επισκεφτεί τον έγκλειστο στο ψυχΠλήρης  στοίχισηιατρείο των Σκοπίων αγωνιστή της Δημοκρατίας Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς.
Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς, βρίσκεται έγκλειστος παρά τη θέλησή του σε ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι των Σκοπίων, χωρίς μάλιστα καμία δικαστική απόφαση, επειδή τόλμησε και δημοσίευσε τη θέση του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας το αυτονόητο. Ότι δηλαδή οι σκοπιανοί είναι σλάβοι.
Παράλληλα, ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς διώκεται και για την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Ατανάς Μπότεφ, ο οποίος σχεδίασε και τύπωσε αφίσα με την Ελληνική σημαία όπου στη θέση του σταυρού έβαλε τον αγκυλωτό σταυρό μαζί με τους γενίτσαρους. Να προσθέσουμε εδώ πως όλες οι εξηγήσεις που έδωσε έως σήμερα ο Μπότεφ, δεν έχουν πείσει και τους ίδιους τους σκοπιανούς, πολλοί από τους οποίους αναρωτιούνται από πού τόσα χρήματα για να εκτύπωση και ανάρτηση τόσων πολλών αφισών, που κυριολεκτικά πλημμύρισαν τα Σκόπια. Στο δε επιχείρημα των σκοπιανών αρχών ότι οι γονείς του Βασίλη ζήτησαν στον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο, η Δ.Α. όπως και όλος ο κόσμος γνωρίζει πως, σε καμία χώρα του κόσμου, ακόμη και σε τριτοκοσμικές δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιου τύπου σύλληψη και εγκλεισμός, χωρίς δικαστική απόφαση. Και τέτοια απόφαση σύμφωνα με τους διοικούντες του ψυχιατρείου Μπάρντοφτσι, δεν υπάρχει.
Η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται, πολίτες και ΜΜΕ να συνοδέψουν την αποστολή με λεωφορείο, να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Σταύρο Βιτάλη στα τηλ. 2103314314 ή 697911227. Θερμή παράκληση των οργανωτών της αποστολής, αν υπάρχουν ευαίσθητοι γιατροί, είτε μεμονωμένοι είτε από τους «Γιατρούς του Κόσμου» ή «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» να συμμετάσχουν στην αποστολή, για να εξετάσουν από κοντά την υγεία του Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: