Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Δεν καλοβλέπουν τις δημοσκοπήσεις

Σε...προεκλογικούς ρυθμούς κινήθηκε, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009, η πολιτική σκηνή στη Θεσσαλονίκη. Λίγο η ομιλία Τσιτουρίδη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του πολιτικού του γραφείου, λίγο οι δηλώσεις Καστανίδη-Ψωμιάδη με αφορμή τις δημοσκοπήσεις, βρήκαν θέμα τα κανάλια -και οι πολιτικοί συντάκτες.
"Πολύ ισχυρή" χαρακτήρισε την πλειοψηφία των 151 βουλευτών, ο Σ. Τσιτουρίδης. Κάλεσε τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να μην ανησυχούν διότι «μπορεί κάποιοι να είναι λίγο ζουρλοί στην έκφραση των απόψεων τους, όμως, κανείς δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση».
Χαρακτήρισε "ανεπίκαιρη" τη συζήτηση περί διαδοχής του Κ. Καραμανλή: «Θέμα διαδοχής Καραμανλή δεν υπάρχει. Και δεν θα υπάρξει ούτε μετά τις επόμενες εκλογές. Αυτό να είναι ξεκάθαρο σε κάποιους που αδημονούν να δουν τον Καραμανλή να αντικαθίσταται», τόνισε.
Πριν αρχίσει η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου, ρωτήθηκε για τις δημοσκοπήσεις. «Οι πολίτες μας λένε κυβερνήστε. Όποιος κουράστηκε να κυβερνά ή να στηρίζει την κυβέρνηση, μπορεί να κατέβει από το τρένο. Οι πολίτες ζητούν να ασχοληθούμε σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα», δήλωσε.
Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, δήλωνε για το ίδιο θέμα:
«Αντί να συζητούμε για τις δημοσκοπήσεις, θα έπρεπε να δείχνουμε στον κόσμο πως ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, ισχυριζόμενοι δήθεν ότι χειρίζονται με υπευθυνότητα την οικονομική κρίση και το ΠΑΣΟΚ αντιδρά. Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και ο κ. Καραμανλής τις απέρριψε. Αυτό είναι επικίνδυνα ανεύθυνο για τη χώρα».
Για το θέμα των πρόωρων εκλογών, δήλωσε: Υπάρχει Ελληνας πολίτης, που πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση των ομολόγων και του Βατοπεδίου, μπορεί να χειριστεί την οικονομική κρίση; Η απάντηση είναι προφανής, γι αυτό και είναι αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες».
Ρωτήθηκε και για το θέμα των συνεργασιών, για να απαντήσει: «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τις εσωτερικές διενέξεις των στελεχών του ΣΥΝ. Ας πορευθούν εν ειρήνη και ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός».
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση του κ. Τσιτουρίδη, δήλωσε "θυμωμένος" από όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση. Μίλησε, όπως συνηθίζει, για πορφυρογέννητους και δήλωσε πως ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής δεν έχει... δικαίωμα να χάσει τις επόμενες εκλογές:
«Εμείς, που είμαστε θυμωμένοι, δεν φύγαμε, ούτε θα φύγουμε από τη Ν.Δ. δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρίξει στο γκρεμό το όχημα της Ν.Δ. και του Κώστα Καραμανλή. Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, ούτε ο Καραμανλής έχει το δικαίωμα να χάσει», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: