Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Στο Μαξίμου μετά 16 έτη

Χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια, για να ξαναπεράσει, ο Αντώνης Σαμαράς, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Ιστορική μέρα η Παρασκευή και... 13 Φεβρουαρίου 2009, όταν ο υπουργός Πολιτισμού -πλέον- Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε γι αυτό το θέμα. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, δήλωσε χαρούμενος:
"Αισθάνομαι μια χαρά. Και πραγματικά ευχαριστώ που το ρωτάτε. Με τον Πρωθυπουργό είχαμε μια συνάντηση ουσίας και αποτελέσματος. Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι η πηγή, η μεγάλη πηγή πλούτου για τη χώρα μας και οφείλουμε ιδιαίτερα σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες, τις κρίσιμες για την οικονομία μας, να τον αναδείξουμε ακόμα περισσότερο και να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο", δήλωσε.
Όταν τον ρώτησαν αν, εν μέσω ύφεσης, υπάρχουν κονδύλια για τον Πολιτισμό, δήλωσε ότι θα γίνουν περικοπές όπου είναι δυνατό, αλλά οι βασικές ανάγκες θα καλυφθούν. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι, στις 20 Ιουνίου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακροπόλεως.
Στο καθαρά πολιτικό σκέλος, ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε για την εκλογολογία που έχει φουντώσει, αλλά και για το θέμα ηγεσίας της κυβερνώσας παράταξης. Ήταν απόλυτος:
"Θα σας πω αυτό που έχω ξαναπεί: ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο πρώτος αρχηγός ελληνικού κόμματος μετά την Μεταπολίτευση που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά Πρωθυπουργός",είπε και αποχώρησε από το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: