Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Οικονομική... κόντρα στη Βουλή

Συστράτευση όλων προκειμένου να βγει η χώρα από τη διεθνή οικονομική κρίση ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, από το βήμα της Βουλής. Απευθυνόμενος στις πολιτικές δυνάμεις, τράπεζες, επιχειρήσεις, συνδικάτα αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε: «Δική μας προτεραιότητα είναι η μάχη με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας». Έθεσε τέρμα στα εκλογικά σενάρια και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν παίζει με το θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας.
Πρόωρες εκλογές ζήτησε εκ νέου ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για γενικευμένη αποτυχία της κυβέρνησης. «Δεν έχετε εθνικό σχέδιο. Δεν το λέω εγώ, αλλά υπουργοί και κορυφαία σας στελέχη», είπε χαρακτηριστικά.
Καταδίκη των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα αξίωσε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα. Την «επιστροφή στο Δημόσιο» ως εργαλείο ανάπτυξης ζήτησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος. Πρόταση 20 σημείων για την εξυγίανση της οικονομίας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: