Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Παπαγεωργόπουλος: Οι παλικαρισμοί των Σκοπίων κλείνουν την πόρτα της Ε.Ε.

"Όταν συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Μέγα Αλέξανδρο, το Λευκό Πύργο και με διάφορους ανιστόρητους χάρτες, τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων προκαλεί με τους γνωστούς παλικαρισμούς της, τότε δεν έχουν καμία ελπίδα εισόδου στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια". Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος μίλησε, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009, στην κρατική τηλεόραση του Ζάγκρεμπ της Κροατίας.
Πρόσθεσε ότι "Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους για το μέλλον των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια και κυρίως όσον αφορά την Ευρωπαϊκή πορεία και την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ".
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στην στρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης και τον ρόλο που καλείται να παίξει στην ευρύτερη περιοχή, στα ζωτικά έργα που είναι απαραίτητα στην πόλη και στο αναπτυξιακό της σχέδιο. Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Ντράκαν Νίκολιτς, για την εκμετάλλευση από το κράτος των Σκοπίων ορισμένων συμβόλων του Ελληνισμού, δήλωσε: «Από τη δική μας πλευρά αντιμετωπίζουμε τη συγκεκριμένη πολιτική των Σκοπίων με απόλυτη σταθερότητα, ηρεμία και ψυχραιμία. Παρακολουθούμε τις παράλογες ενέργειες του γειτονικού μας κράτους και η θέση μας είναι σταθερή. Να συμφωνήσουμε σε μια ονομασία κοινής αποδοχής που θα αποτελέσει και την προϋπόθεση για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: