Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Στις ΗΠΑ ο Τζιτζικώστας

Στροφή της αμερικανικής πολιτικής διαβλέπει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Απ. Τζιτζικώστας, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε, στην Ουάσιγκτον, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σε εκδήλωση για τη νίκη του Μπάρακ Ομπάμα.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. βρέθηκε στην ετήσια συνάντηση που διοργανώνει το Αμερικανικό Κογκρέσο προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν πολιτικοί και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις επάνω στα μείζονα προβλήματα που υπάρχουν στην σύγχρονη εποχή και άκουσαν από τον Barack Obama να αναλύει κάποιους από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στη θητεία του.
«Είναι πραγματικά μία μοναδική εμπειρία η συμμετοχή σε μία τόσο υψηλού επιπέδου συνάντηση», παραδέχτηκε μετά τη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει διάθεση για κοινή δράση προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση. Ο Barack Obama έδωσε ένα στίγμα των προθέσεών του και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε μία στροφή της Αμερικάνικης πολιτικής που θα έχει ως στόχο την ειρηνική συνεργασία όλων των κρατών για να αντιμετωπίσουμε από κοινού, ζητήματα που μας απασχολούν».
Όσο για τη σύντομη συνομιλία που είχε με την κ. Κλίντον, πρόσθεσε πως «μου έδωσε να καταλάβω ότι είναι ενήμερη για την πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και αισιοδοξώ πως η θητεία της θα σηματοδοτήσει μία αποτελεσματικότερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: