Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Βενιζέλος: Εθνικές συναινέσεις

έχει ανάγκη ο τόπος

Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των Οικολόγων, στην αποθήκη Γ του ΟΛΘ, βρέθηκε, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Διέψευσε ότι έκανε... προεκλογική προσέγγιση, αλλά δεν απέκλεισε τις "εθνικές συναινέσεις", επειδή, όπως είπε, τις έχει ανάγκη ο τόπος.
Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε την παρουσία του στην εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων σε "πολιτικό πολιτισμό":
"Στον τόπο μας πρέπει να εφαρμόζονται απλοί κανόνες πολιτικού πολιτισμού. Δέχθηκα μια πολύ ευγενική και φιλική πρόταση και πρόσκληση από τους Οικολόγους – Πράσινους που έχουν σήμερα μια ωραία εκδήλωση και είμαι εδώ γιατί τιμώ την αγωνιστικότητά τους, τις ευαισθησίες τους, την αγωνία τους για τον τόπο. Και γιατί οι δυνάμεις της οικολογίας παντού σε όλη την Ευρώπη, είναι δυνάμεις προοδευτικές, δυνάμεις που ενεργούν καταλυτικά στη συνείδηση της κοινωνίας", είπε χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση περί συνεργασιών, απάντησε: "Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τη νίκη, επιδιώκει και μπορεί να αποκτήσει μια αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όχι όμως αυτάρεσκη και αλαζονική, μια αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα εγγυάται την σταθερότητα και την πολιτική αξιοπιστία αλλά θα κάνει όλα τα ανοίγματα για συνεργασίες και κυρίως όλες τις διεργασίες που απαιτούνται ώστε να υπάρξουν μεγάλες εθνικές κοινωνικές συναινέσεις που χρειάζεται ο τόπος. Χωρίς μεγάλες συναινέσεις δεν μπορούν να γίνουν οι μεγάλες τομές που χρειαζόμαστε στην οικονομία, στην εκπαίδευση, σε όλη τη ζωή μας ,σε όλο το δημόσιο βίο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: