Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

"Θέλουμε ειρήνη για τα παιδιά τους και τα παιδιά μας"

«Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους λαούς και καταδικάζουμε κάθε βίαια πράξη, απ’ όπου κι αν προέρχεται, ιδιαίτερα όταν αφορά μικρά παιδιά. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στον παλαιστινιακό λαό. Δίκαιη λύση, ειρήνη και αλληλεγγύη». Αυτά δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, υποδεχόμενος, το πρωί της Τρίτης 24 Φεβρουαριόυ 2009, τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, πρέσβη Samir Abu Ghazaleh. Τον Πρέσβη συνόδευε ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας στη Θεσσαλονίκη Sentki Assoki.
O Νομάρχης εξέφρασε τη συμπαράσταση των πολιτών της Θεσσαλονίκης στις δοκιμασίες που περνά ο παλαιστινιακός λαός και δήλωσε την πρόθεση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης να βοηθήσει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, φιλοξενώντας παιδιά από την Παλαιστίνη το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις της.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Πρέσβης Samir Abu Ghazaleh, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Νομάρχη για τη θερμή υποδοχή, αλλά και για την υποστήριξη των Θεσσαλονικέων στο δράμα του παλαιστινιακού λαού. «Εμείς θέλουμε την ειρήνη για τα παιδιά μας και τα παιδιά τους. Για τα εγγόνια μας και τα εγγόνια τους. Για να υπάρχει ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Γιατί η ειρήνη ξεκινά από την Παλαιστίνη, τη Γη του Χριστού και τους Άγιους Τόπους», δήλωσε ο Παλαιστίνιος Πρέσβης.
Ο νομάρχης χάρισε στον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα αναμνηστικό θέμα με το Λευκό Πύργο και λεύκωμα με φωτογραφίες της παλιάς Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: