Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Τρεμόπουλος κατά Ψωμιάδη

Να θέσει σε αργία το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Αυτό ζητά, ο νομαρχιακός σύμβουλος με την παράταξη των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητή Γιώργο Τσιότρα. Επικαλείται τον Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μετά την καταδίκη του κ. Ψωμιάδη σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.
Η δήλωση του κ. Τρεμόπουλου έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με τον Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (άρθρο 72, παράγρ. 9 και 10) ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρεις Κ. Μακεδονίας πρέπει να θέσει σε αργία το νομάρχη κ. Ψωμιάδη λόγω της καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος.
Η επίκληση ανθρωπιστικών λόγων για την πολιτική της ατιμωρησίας και της απαράδεκτης μείωσης των προστίμων που εισηγούνται οι υπηρεσίες και οι έντιμοι υπάλληλοι της Νομαρχίας έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από την παράταξή μας και σε συνδυασμό με την ουσιαστική ανυπαρξία ελέγχων υποβαθμίζει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων. Επίσης ενισχύει μορφές αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι άλλων επιχειρήσεων που τηρούν τους νόμους».
Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Ο προεδρεύων νομάρχης δήλωσε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει να επιβάλλει πρόστιμα, στο πλαίσιο του νόμου, με σκοπό να συνετίσει τους επαγγελματίες και όχι να τους εξοντώσει.
«Αν ήμουν στη θέση του νομάρχη θα είχα παραιτηθεί», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γιαννόπουλος.
«Ποτέ καμία απόφαση για επιβολή προστίμου δεν γύρισε πίσω και δεν ακυρώθηκε από τον νομάρχη», δήλωσε ο αντινομάρχης Ποιότητας Ζωής και Τροφίμων Γιώργος Τσαμασλής. Όπως είπε, μόνο για το 2008 η Διεύθυνση Εμπορίου επέβαλε πρόστιμα ύψους 1.450.000 ευρώ ενώ μέχρι το 2003 η προηγούμενη διοίκηση είχε επιβάλει πρόστιμα ύψους μόλις 180.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: