Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Η πλατεία ήταν -όπως όλοι το περίμεναν- γεμάτη

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος φάνηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, από το μέγεθος της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης. Είναι, όμως, αμφίβολο αν θα έμενε ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά δύο εκ των κορυφαίων στελεχών του:
Πρώτα από τον Ευάγ. Βενιζέλο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο... μόνος στην πλατεία Αριστοτέλους που δε χειροκροτούσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ανέβαινε στην εξέδρα για την ομιλία του.
Έπειτα, από τον Χάρη Καστανίδη. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργός, εμφανίστηκε στο χώρο της συγκέντρωσης... τρία τέταρτα μετά την έναρξη της ομιλίας του κ. Παπανδρέου, λίγο πριν ο αρχηγός του ολοκληρώσει και κατέβει από το βήμα.
Ο κ. Παπανδρέου, όμως, δεν κατάλαβε τίποτε από αυτά τα δύο. Χαρούμενος από ό,τι έβλεπε κάτω από το βήμα, παρασύρθηκε από τα συνθήματα κι όταν άκουσε το γνωστό σύνθημα για τον... παπαγάλο, που το ΄πε πως στο Μαξίμου θα πάει άλλος, σχολίασε: «Τελικά λέει αλήθειες...»
Δεν ξαφνιάστηκε ούτε όταν τρεις Νιγηριανοί έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν να πάρει τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής.

H ομιλία
Με το δίλημμα αλλάζουμε ή βουλιάζουμε ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε από τη Θεσσαλονίκη τους ψηφοφόρους να δείξουν εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για μία κοινωνική Ευρώπη. Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ψήφος στην πολιτική που βύθισε τη χώρα στην κρίση είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας άνοιγμα στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας από τους οποίους ζήτησε την ψήφο τους. Τα δικά τους «δε γίνεται» είναι τα δικά μας «μπορούμε» είπε και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη σήμερα ψήφισε.
Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για το παρόν και το μέλλον είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε σε θέματα οικονομίας κάνοντας ευθεία επίθεση στο Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση που έδειξε, όπως είπε, ανοχή στα σκάνδαλα.

Η φωτογραφία είναι της Σίσυς Βασιλειάδου, από το photoreportage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: