Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Τι θα πει ο Γιώργος απ το μπαλκόνι;

Και τώρα η σειρά του Γιώργου... Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, παίρνει, απόψε, τη σκυτάλη από τη γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με σκοπό να γεμίσει την πλατεία Αριστοτέλους και να συσπειρώσει, ακόμη περισσότερο, τους οπαδούς του κινήματος, ενόψει ευρωεκλογών. 
Τις τελευταίες ώρες, το κομματικό επιτελείο είναι επί ποδός. Στα γραφεία της Βασ. Ηρακλείου, το βράδυ της Δευτέρας, δεν... έσβησαν τα φώτα. Είχε κόσμο και κίνηση συνέχεια –ως το ξημέρωμα. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη ρύθμιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συγκέντρωση.
Βρίσκονταν, συνεχώς, σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις νομαρχιακές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εντολή που είχε δοθεί ήταν να στείλει, κάθε οργάνωση, τουλάχιστον τέσσερα πούλμαν.
Παράλληλα οργανώνονταν οι χώροι στάθμευσης και... ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πούλμαν του ΠΑΣΟΚ θα στάθμευαν στους χώρους γύρω από το Καυτανζόγλειο, από όπου είναι εύκολη η πρόσβαση στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και η άφιξή τους, μέσω της περιφερειακής οδού. 

Η ομιλία Παπανδρέου
Το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου. Τα τηλέφωνα μεταξύ Βασ. Ηρακλείου και Ιπποκράτους «πήραν φωτιά». Οι συντάκτες της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχαν ρητή εντολή να συμπεριληφθούν σε αυτήν ειδικές αναφορές στη Θεσσαλονίκη.
Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του Γιάννη Μαγκριώτη, βουλευτή Θεσσαλονίκης και πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα δημοσίων έργων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαγκριώτης επικέντρωσε, όσον αφορά το θέμα των έργων, στις καθυστερήσεις που υπάρχουν, τόσο στην κατασκευή του μετρό, όσο και στη δημιουργία της υποθαλάσσιας αρτηρίας. Ειδικά το θέμα της υποθαλάσσιας αναμένεται να ακουστεί, από το «μπαλκόνι», στην ομιλία του κ. Παπανδρέου, καθώς είναι το «νούμερο ένα» πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία. Το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει, ούτε στο ελάχιστο, το έργο, το οποίο σκοντάφτει από την πρώτη στιγμή, ακόμη και στις αντιδράσεις μερίδας Θεσσαλονικέων –αντίθετα από τα υπόλοιπα που, παρά την ταλαιπωρία του, ο κόσμος τα βλέπει με «θετικό μάτι».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα «σταθεί» ιδιαίτερα στο θέμα του λιμανιού και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). Αναμένεται να τονίσει με μελανά χρώματα το ναυάγιο στις συζητήσεις με την κοινοπραξία Hatchison, και να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση γι αυτό. Θα αναφέρει, ακόμη, την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσουν τα έργα στο λιμάνι με δαπάνες του δημοσίου και θα υπογραμμίσει πως, αν γινόταν κάτι τέτοιο, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα ήταν, ήδη, ένα σημαντικότατο λιμάνι στη Μεσόγειο.
Ακόμη, υπάρχει πρόταση προς τον Γιώργο Παπανδρέου, να θίξει και το θέμα της Εγνατίας Οδού, που παραδόθηκε σε όλο το μήκος της μόλις προχθές. Η πρόταση λέει να υπογραμμίσει ιδιαίτερα ο κ. Παπανδρέου το γεγονός ότι το έργο άρχισε –και προχώρησε- με ενέργειες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, κάτι που παραδέχτηκε κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη σύντομη ομιλία του στη γέφυρα του ποταμού Βενέτικου. 

Το πολιτικό μέρος
Όσον αφορά το πολιτικό μέρος της ομιλίας, αναμένεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα υπογραμμίσει αρκετές φορές το δίλημμα «ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε». Ο κ. Παπανδρέου θα κάνει μεγάλες αναφορές στην οικονομική κατάσταση της χώρας και αναμένεται πως θα χαρακτηρίσει «πρωτεύουσα της ανεργίας» τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατηγορήσει, για άλλη μία φορά, την κυβέρνηση, όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας και θα κάνει αναφορά στα σκάνδαλα και το «πρόωρο», όπως αναμένεται να το χαρακτηρίσει, κλείσιμο της βουλής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα επαναλάβει αρκετές φορές πως, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και πως αυτό «θα είναι το μοναδικό καλό που θα κάνει στον τόπο».

ΠΗΓΗ: Τύπος Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: