Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Υποψήφιος για τη νομαρχία εκ νέου ο Παν. Ψωμιάδης;

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα είναι, εκ νέου, υποψήφιος για τη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Και θα έχει, για αντίπαλό του, από το ΠΑΣΟΚ, τον Γιάννη Μαγκριώτη! Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Στην πολιτική ισχύει περισσότερο από πουθενά αλλού το "ποτέ μην ξαναπείς ποτέ". Έτσι, τίποτα δεν αποκλείεται, αν και βρισκόμαστε σε (χρονικά) μεγάλη απόσταση από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού. Όμως...
...Όμως μια παράγραφος σε δελτίο Τύπου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με δηλώσεις του Παν. Ψωμιάδη, άναψαν τη συζήτηση για τα σενάρια. Διαβάστε το δελτίο Τύπου και δώστε προσοχή στην... τελευταία παράγραφο:
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κριτική που δέχτηκε χθες από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτη για δηλώσεις που έκανε σχετικά με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων – Πρασίνων, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Δεν μίλησα προσωπικά, μίλησα πολιτικά για τις απόψεις που εκφράζει ο συγκεκριμένος υποψήφιος. Όμως φαίνεται ότι τόσα χρόνια που δεχόμαστε αήθεις επιθέσεις, συκοφαντίες και λοιδορίες από τον κ. Τρεμόπουλο δεν θίχτηκε ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Μαγκριώτη.
Ήταν μια ευκαιρία για τους ψηφοφόρους του κ. Μαγκριώτη να πληροφορηθούν ότι συμφωνεί με τις ανθελληνικές απόψεις του κ. Τρεμόπουλου για ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας, με τις θέσεις του κατά των Ποντίων, με την άποψη ότι πρέπει η Θεσσαλονίκη να τιμά τον Κεμάλ Ατατούρκ.
Θα ευχόμουν ο κ. Μαγκριώτης να παραδειγματιστεί από άλλους συναδέλφους του στη παράταξη του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κρατούν αποστάσεις από φαινόμενα τύπου Τρεμόπουλου, που καλύπτει τον ανθελληνισμό του πίσω από την δήθεν οικολογική ευαισθησία. 
Επειδή, λοιπόν, κ. Μαγκριώτη θεωρώ ότι δεν είστε πολιτικός του γλυκού νερού, αλλά αγωνιστής της παράταξής σας, τολμήστε να κατεβείτε υποψήφιος στις επόμενες νομαρχιακές εκλογές». 
Με μια πρώτη ανάγνωση, ουδέν υποκρύπτεται. Αν, όμως, κάποιος διαβάσει πίσω από τις γραμμές, μπορεί να διακρίνει ένα είδος... απειλής από τον νομάρχη προς τον πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μαγκριώτη: "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα", είναι σα να του λέει.
Η αλήθεια είναι ότι, ο Γιάννης Μαγκριώτης, ως πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Δημοσίων Έργων, έχει... οργώσει το νομό Θεσσαλονίκης. Κι όταν μιλάει για τα θέματα Δημοσίων Έργων του νομού, δεν περιορίζεται. Επεκτείνεται, από θέματα Ανάπτυξης και Καινοτομίας, έως θέματα που άπτονται άλλων πολιτικών εκπροσώπων του κινήματος. Επίσης, είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ, για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές, θα επιθυμούσε να "κατεβάσει" στη Θεσσαλονίκη και στο νομό στελέχη της πρώτης γραμμής με βαρύγδουπα ονόματα. Το όνομα του Γιάννη Μαγκριώτη είχε ακουστεί και στο παρελθόν, χωρίς, όμως, να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.
Το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε θέματα καταγραφής προβλημάτων σε επίπεδο νομού. Αυτό φαίνεται και από τις ενημερώσεις που αποστέλλονται, από το γραφείο του κ. Μαγκριώτη, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Οι προτάσεις του δείχνουν ότι "έχουν δουλευτεί" καλά κι έχουν ερευνηθεί όλες οι πτυχές του κάθε θέματος.
Από την άλλη πλευρά, ο Παν. Ψωμιάδης δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά το τι θα πράξει στις ερχόμενες εκλογές. Δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά από την άλλη αναζήτησε -και πέτυχε- τη στήριξη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού για τη νομαρχία. Είναι γνωστή η δήλωση του προέδρου του Λα.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη, ότι το κόμμα του θα στηρίξει Ψωμιάδη αν είναι υποψήφιος εκ νέου για τη νομαρχία.
Κάποιοι επιμένουν πως η στήριξη αυτή δεν αποζητήθηκε από το νομάρχη. "Από μόνος του ο κ. Καρατζαφέρης προέβη σε αυτήν τη δήλωση", λένε. Κάποιοι άλλοι υπενθυμίζουν ότι ο Παν. Ψωμιάδης απέφυγε να συγκρουστεί με τον Λα.Ο.Σ., ακόμη και προεκλογικά. Όταν του ζητήθηκε να κάνει μία δήλωση κατά του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη, ενόψει Ευρωεκλογών, από το βουλευτή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Απ. Τζιτζικώστα, παρουσία του "εκλογάρχη" της κυβερνώσας παράταξης Σ. Τσιτουρίδη και των προέδρων των Διοικουσών, απάντησε: "Αν έχετε τα... κότσια, να βγείτε εσείς να την κάνετε τη δήλωση".
Γεγονός είναι ότι απέχουμε αρκετά από την ημερομηνία των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού. Από ότι φαίνεται, όμως, οι διαγκωνισμοί καλά κρατούν. Και η προσπάθεια να κάτσουν κάποιοι στην καρέκλα του υποψηφίου, έχει αρχίσει. Σίγουρα ο Παν. Ψωμιάδης έχει τον πρώτο λόγο -ως εκλεγμένος νομάρχης, αφού ο Κ. Καραμανλής δείχνει, ως τώρα, να υπολογίζει πρώτα την ετυμηγορία των ψηφοφόρων- για το ποιος θα είναι υποψήφιος για τη νομαρχία. Λέτε να πάει για άλλη μία τετραετία; Κι αν ναι, θα είναι "περίπατος" η προσπάθειά του αυτή, ή αν το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύσει "βαριά χαρτιά" ο νυν νομάρχης θα... χαθεί στο δρόμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: