Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ευχαριστημένοι στη ΝΔ από τη συγκέντρωση

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Διοικούσας της Νέας Δημοκρατίας, Βάκης Φραντζής, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2009, μαζί με τους πρώην υπουργούς και βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, Σ. Τσιτουρίδη και Ν. Τσιαρτσιώνη: «Ήταν αδιαμφισβήτητα μία συγκέντρωση πολύ μεγαλύτερη σε όγκο και παλμό από την αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ, σχεδόν υπερδιπλάσια, καθώς η δυνατή βροχή δεν εμπόδισε δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν με ενθουσιασμό στην εκδήλωση. Η Νέα Δημοκρατία παρά τις αντίξοες συνθήκες έκανε χθες μια συγκέντρωση αντάξια ενός κόμματος εξουσίας. Και αντιλαμβάνεστε ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αν επί 3 ώρες δεν έβρεχε συνεχώς και καταρρακτωδώς», σχολίασε. 
«Πρόσθεσε και η βροχή περισσότερη συναισθηματική φόρτιση και παλμό στην παρουσία των ανθρώπων», είπε, από την πλευρά του, ο Ν. Τσιαρτσιώνης, ενώ ο Σ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε πως «το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας πέρασε πάρα πολύ καλά και μέσα από τις πλατείες».
Ευχαρίστησε τα κομματικά στελέχη, αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης «για το δυναμικό τους «παρών», τους συμμάχους της Νέας Δημοκρατίας στον αγώνα που διεξάγει τα τελευταία πέντε χρόνια για μία καλύτερη Ελλάδα. Για μία Θεσσαλονίκη αντάξια της ιστορίας της». 

Οι δημοσκοπήσεις
Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κλήθηκε να σχολιάσει τη διαφορά που διατηρεί το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ. Τόνισε ότι παλιότερα ήταν «πολύ μεγαλύτερες οι διαφορές και σήμερα βρισκόμαστε στο 3%. Ο “κουρασμένος” πρωθυπουργός, μείωσε τη διαφορά στο μισό μέσα σε 15 μέρες. Καταλαβαίνετε ότι αυτή η πορεία συνεχίζεται και ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα, όπου τελικώς παίρνονται και οι τελικές αποφάσεις από τους πολίτες. Εμείς αισιοδοξούμε ότι την Κυριακή η έκβαση θα είναι πολύ θετικότερη απ' ότι δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή
αισιοδοξούμε και από το γεγονός ότι η συσπείρωση για τη ΝΔ παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα της τάξης του 60% ενώ αντίστοιχα αυτή του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται 15 μονάδες πιο πάνω. Σ' αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ' ότι σήμερα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις».
Από την πλευρά του, ο Σ. Τσιτουρίδης, υπογράμμισε πως «οι δημοσκοπήσεις υπάρχουν για να ανατρέπονται. Εκείνο το οποίο βλέπουμε τις τελευταίες μέρες είναι μία εντεινόμενη αποσυσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ και εντεινόμενη συσπείρωση στη ΝΔ. Αυτό καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις και η συνέχεια, η απόληξη αυτής της καταγραφής εκτιμούμε πως θα είναι η εκλογική πρωτιά της ΝΔ το βράδυ της Κυριακής». 
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε πως «στη ΝΔ ποτέ δεν μιλήσαμε και δεν είχαμε πολιτική «διαχειρίσιμης ήττας». Μια κυβερνώσα παράταξη έχει προοπτική νίκης και μόνο νίκης». 
Για την υπόθεση Siemens, ο κ. Τσιτουρίδης υποστήριξε πως «υπόλογο είναι το σύστημα ΠΑΣΟΚ, διαχρονικώς. Στην υπόθεση Siemens αυτό το οποίο γνωρίζουμε, είναι ότι κάποιοι τα πήραν στο ΠΑΣΟΚ. Στην υπόθεση Simenes απ' ότι γνωρίζει όλη η Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η ΝΔ πήρε ένα ευρώ, μία δραχμή ή ένα μάρκο. Καλά θα κάνουν λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες ώρες που απέμειναν, να μην δείχνουν ούτε τον πανικό τους, ούτε την ταραχή τους γι' αυτό το σύστημα και γι΄ αυτή την υπόθεση και να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται για κομματικά τους και κυβερνητικά τους εκείνη την εποχή στελέχη».

Στην άκρη τα ευρωπαϊκά
Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκαν πως κατά την προεκλογική περίοδο δε συζητήθηκαν ευρωπαϊκά θέματα. «Δε θα θέλαμε προφανώς εμείς ως παράταξη, ως κόμμα, να ήταν έτσι. Αλλά δεν είμαστε και οι μόνοι οι οποίοι ελέγχουμε αυτή την κατάσταση», υποστήριξε ο κ. Τσιαρτσιώνης. Από την πλευρά του, ο κ. Τσιτουρίδης, υποστήριξε πως «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και απαντήσεις δώσανε και πολιτικές έχουν(σ.σ. για τα ευρωπαϊκά θέματα). Απέναντι σ' αυτά, είδαμε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου τον κ. Παπανδρέου να έρχεται με “απλοϊκά”, ανεύθυνα και παλιομοδίτικα διλήμματα περί «σοσιαλισμού»- που τάχα είναι αυτός- και «βαρβαρότητα», υποτίθεται ότι είμαστε όλοι οι άλλοι. Έτσι ξεκίνησε ο κ. Παπανδρέου. Κι όσο πέρναγαν οι μέρες κι έβλεπε την διαφορά των δημοσκοπήσεων να μικραίνει εις βάρος του, τότε κατέφυγε και σ' άλλα όπλα. Αυτά τα οποία γνωρίζουν καλά από το 1985 στο ΠΑΣΟΚ, στη λάσπη και στη συκοφαντία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: