Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Άνοιξε το παιχνίδι ο Αλαβάνος

Τρίτο κόμμα θέλει τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο Αλέκος Αλαβάνος. Από την εξέδρα της πλατείας Αριστοτέλους, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε, χθες βράδυ, την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση για τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κάλεσε σε πανστρατιά, για την ανάδειξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε τρίτο κόμμα.
Ο κ. Αλαβάνος έκανε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί, για λογαριασμό του κόμματός του, την «χαλαρή ψήφο». Απευθύνθηκε στους «δημοκράτες πολίτες που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ», όπως τους χαρακτήρισε, «να ψηφίσουν την Κυριακή, που δεν είναι βουλευτικές εκλογές, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εφόσον συμφωνούν με τους αγώνες του".
Τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές. Είπε ότι θα διαψευστούν όσοι τρίβουν τα χέρια τους ελπίζοντας πως οι νέοι θα πάνε για μπάνιο την Κυριακή και σημείωσε ότι οι νέοι δεν θα χαρίσουν το δικαίωμα της ψήφου που κατακτήθηκε με αίμα από τη γενιά του Πολυτεχνείου. Υπενθύμισε μάλιστα τους αγώνες της γενιάς του άρθρου 16 και των κινητοποιήσεων του περασμένου Δεκεμβρίου.
Ο κ. Αλαβάνος, σε μια δυναμική συγκέντρωση, αναφέρθηκε στις οικολογικές ευαισθησίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στις μάχες που έδωσε και τις συγκρούσεις με συμφέροντα. Έκανε ειδική αναφορά στη δραστηριότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα προστασίας περιβάλλοντος.
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ένα θέμα που ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστι΄κης Αριστεράς έχει αναδείξει σε «σημαία»: Για το θέμα των μεταναστών ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων και θα αγωνιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο για να θεσπιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε., να έχουν χαρτιά και να σταματήσει ο «ρατσισμός από κούνια». 
«Ο Μπαρόζο και ο Σαρκοζί δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν σακιά και να τους βάζουν στις αποθήκες», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αλαβάνος επιτέθηκε και κατά του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Υποστήριξε ότι πέντε χρόνια δεν επικοινώνησε με την κοινωνία. Αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ –κρατώντας, πάντως, αποστάσεις από τον Γ. Παπανδρέου, αφού αποσκοπεί στην «ψήφο διαμαρτυρίας» των οπαδών του κινήματος. Όπως σχολίασε, αυτή γίνεται σε κλίμα διαφθοράς και εκφυλισμού του πολιτικού συστήματος και του δικομματισμού. Για τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ήταν δηκτικός: Επισήμανε ότι «εξαγοράζει ψήφους με τηλεμάρκετινγκ».
Με πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου οι συγκεντρωμένοι κράτησαν σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Φώτης Κουβέλης και οι υποψήφιες ευρωβουλευτίνες Ελένη Σωτηρίου και Ντίνα Ταχταλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: